Zaag je eigen kerstboom

Praktische informatie

Data: 7, 8, 14 en 15 december 2019
Tijdstip: 10.00 tot 15.00 uur
Prijs: gratis (excl. entree Park)

Evenementen Schoolvakantie Kerstvakantie

Wie dit jaar met kerst geen spar maar een échte scharrel-den in huis wil hebben, kan terecht in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Op een plek in het Park kunnen bezoekers gratis een boom uitkiezen, afzagen en meenemen (één boom per bezoeker). Niet alleen is het een leuk gezinsuitje, ook de natuur in het Park is hiermee geholpen. De dennenbomen groeien namelijk op de unieke, open stuifzandgebieden van het Park. Als de bomen daar niet verwijderd worden, zal dit bijzondere landschap dichtgroeien en verdwijnen. Bovendien behoudt een grove den zijn naalden langer dan een spar.

Hoe werkt het?

Er dient eerst een Zaag je eigen kerstboom-bon te worden opgehaald bij het kraampje op het Marchantplein (het centrum van het Park). Deze neemt u mee naar de locatie waar u een boom kunt uitzoeken. 

Per persoon kunt u een dennenboom uitkiezen. Bent u met 4 personen en 1 auto, dan kunt u 4 dennen meenemen. Doormiddel van bebording wordt u verwezen naar de plek waar de boom omgezaagd kan worden. Vrijwilligers van de Vereniging Vrijwilligers van De Hoge Veluwe zijn aanwezig om te assisteren. Voor bezoekers die zelf geen zaag hebben, zijn er zagen beschikbaar. Is de klus geklaard, dan is er warme chocolademelk, koffie en thee voor de harde werkers. De dennenboom mag gratis mee naar huis worden genomen, enkel de entree voor het Park en entree auto dient betaald te worden.

Kerstmarkt op 7 en 8 december

Nog meer kerstsfeer opsnuiven? Combineer het omzagen van de kerstboom met een bezoek aan de Kerstmarkt op 7 en 8 december. Een sfeervolle wintermarkt met streekproducten, brocante, cadeautjes en verschillende muziekoptredens. Koud geworden? Kom lekker opwarmen met een drankje in het Parkrestaurant. Kinderen kunnen zich creatief uitleven in de Knutselbus en en kunnen zich laten schminken.

Datum:

  • Zaterdag 7 december 2019
  • Zondag 8 december 2019
  • Zaterdag 14 december 2019
  • Zondag 15 december 2019
U hoeft niet te reserveren voor deze activiteit