Zaag je eigen kerstboom

Praktische informatie

Data: 12, 13, 19 en 20 december 2020
Tijdstip: 10.00 tot 15.00 uur
Prijs: gratis (excl. entree Park)

Evenementen Schoolvakantie Kerstvakantie

Wie dit jaar met kerst geen spar maar een échte scharrel-den in huis wil hebben, kan terecht in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Op een plek in het Park kunnen bezoekers gratis een boom uitkiezen, afzagen en meenemen (één boom per bezoeker). Niet alleen is het een leuk gezinsuitje, ook de natuur in het Park is hiermee geholpen. De dennenbomen groeien namelijk op de unieke, open stuifzandgebieden van het Park. Als de bomen daar niet verwijderd worden, zal dit bijzondere landschap dichtgroeien en verdwijnen.

Hoe werkt het?

Kom naar het Marchantplein (het plein in het centrum van het Park) en haal daar uw 'Zaag je eigen Kerstboom-bon' op. Deze bon neemt u mee naar de locatie waar u een boom kunt uitzoeken. 

Per persoon kunt u een dennenboom uitkiezen. Bent u met 4 personen en 1 auto, dan kunt u 4 dennen meenemen. Duidelijke bordjes wijzen u naar de plek waar de boom omgezaagd kan worden. Vrijwilligers van de Vereniging Vrijwilligers van De Hoge Veluwe zijn aanwezig om u te assisteren. Voor bezoekers die zelf geen zaag hebben, zijn er zagen beschikbaar.
De dennenboom mag gratis mee naar huis worden genomen, enkel de entree voor het Park en entree auto dient betaald te worden.

Draag bij aan het behoud van het open (stuifzand)landschap

Een eigen dennenboom omzagen is niet alleen leuk, maar sluit heel goed aan op ons beheer. Door een te hoge stikstofdepositie groeien grove dennen zichtbaar sneller dan voorheen. Open stuifzandlandschappen groeien hierdoor sneller dicht, wat de biodiversiteit niet ten goede komt. Lees meer over het effect van stikstof op de grove den en onze landschappen.

Datum:

  • Zaterdag 12 december 2020
  • Zondag 13 december 2020
  • Zaterdag 19 december 2020
  • Zondag 20 december 2020
U hoeft niet te reserveren voor deze activiteit