Bereikbaarheid en parkeren

Tijdens de Hoge Veluwe Loop is alleen de weg vanaf Ingang Otterlo naar het Centrumgebied te gebruiken. Het Park Paviljoen is dus bereikbaar, net als het Museonder, het Parkrestaurant en het Kröller-Muller Museum. De rest van het het Park is autovrij.

U kunt met de auto dus géén gebruik maken van Ingang Hoenderloo en Ingang Schaarsbergen. Deze ingangen zijn uiteraard wel open voor fietsers en wandelaars.

Korting voor toeschouwers Hoge Veluwe Loop

Omdat een gedeelte van het Park afgesloten is tijdens de Hoge Veluwe Loop, krijgt u als bezoeker op deze dag 50% korting op uw entreeticket voor het Park aan de kassa. De prijs bedraagt dan €5,00. Er is geen korting op auto's, het Kröller-Müller Museum of op online tickets. 

Openbaar vervoer

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Buslijn 108 stopt bij de start-finish locatie. Dit is lijn Ede-Apeldoorn. Kijk voor de dienstregeling van Busmaatschappij Syntus op http://www.syntus.nl/, kijk op www.9292.nl of bel 0900 - 9292. 

Auto

Vanaf de snelwegen A1, A12 en A50 volgt u de borden 'Park Hoge Veluwe/Kröller-Müller Museum'. Daarna verwijzen aparte 'Hoge Veluwe Loop-borden' u naar de speciale parkeerlocatie gelegen aan de N304 tussen Otterlo en Hoenderloo.

Gratis parkeren

Voor deelnemers aan de Hoge Veluwe Loop is er op 6 oktober 2019 een apart gratis parkeerterrein beschikbaar. Dit parkeerterrein ligt tegenover het hoofdkantoor van Het Nationale Park De Hoge Veluwe, waar ook het inschrijfplein en de start/finishlocatie is. Het adres: van het hoofdkantoor is Apeldoornseweg 250, 7351 TA Hoenderloo.

Let op: het parkeerterrein bevindt zich op terrein van Defensie. Volg de borden, blijf op de weg en steek alleen over op de aangegeven plaats. Het parkeerterrein is open vanaf 8.00 uur en sluit om 18.00 uur. De ervaring leert dat door de drukte de afstand van uw auto naar het inschrijfterrein kan oplopen tot ongeveer 2 km. Houd dus rekening met een stuk wandelen en kom daarom ook ruim op tijd.