Bezoekerscentrum

Het Bezoekerscentrum is het ideale startpunt van uw dagje Hoge Veluwe.

Het is aan te raden om na binnenkomst in het Park eerst het Bezoekerscentrum te bezoeken. Het Bezoekerscentrum is gelegen in het midden van het Park. Volg de borden met vermelding 'Centrum'. Deze borden staan bij elke kruising in het Park aangegeven. Op wandelroutes en knooppunten staan bordjes met 'Bezoekerscentrum' aangegeven.

U kunt aan de balie terecht met al uw vragen, ook over de activiteiten die u in het Park kunt doen, zoals een wandeling met de natuurgids of een kinderactiviteit. Ter plekke kunt u er kaartjes aanschaffen voor bijvoorbeeld een rondleiding door Jachthuis Sint Hubertus, evenals fiets- en wandelroutes. Ook als u iets op eigen gelegenheid wilt gaan doen, zoals het maken van een wandeling of een fietstocht, kunt u bij het Bezoekerscentrum alle nodige informatie inwinnen.

In het Bezoekerscentrum komt u verder op een interactieve manier van alles te weten over de natuur, cultuur en historie van het Park. In de nachtzaal wordt levensecht nagebootst hoe indrukwekkend de natuur is bij zonsopgang en zonsondergang.

Films en exposities

In de filmzaal worden natuurfilms vertoond, waaronder ook enkele speciaal voor kinderen. De zaal wordt ook regelmatig gebruikt als expositieruimte van fotografen, schilders en kunstenaars.

In het Bezoekerscentrum vindt u ook de Parkwinkel (links van de ingang) en het Museonder (achterin Bezoekerscentrum).

Openingstijden:

  • April t/m oktober: 9.30 tot 18.00 uur
  • November t/m maart: 9.30 tot 17.00 uur

Locatie

Afstand ingang Hoenderloo - Bezoekerscentrum : ca 4 km
Afstand ingang Otterlo - Bezoekerscentrum: ca 3 km
Afstand ingang Schaarsbergen - Bezoekerscentrum: 10 km

Adres: Houtkampweg 9C
6731 AV Otterlo