Reglement Kampeerterrein De Hoge Veluwe

ontdek meer

Om uw verblijf in Het Nationale Park De Hoge Veluwe zo prettig mogelijk te maken, gelden er een aantal regels.

 • Op de dag van vertrek dient u uiterlijk 11.00 uur het kampeerterrein te verlaten. 
 • Verlenging van uw geplande verblijf dient minimaal een dag van tevoren worden aangegeven. Een beschikbare plek kan niet gegarandeerd worden wanneer u op de dag van vertrek nog wilt verlengen.
 • Campers langer dan 8 meter zijn niet toegestaan.
 • U dient uw caravan of camper tussen de nummerpaaltjes te plaatsen, maximaal 5 meter van de rand en met voldoende afstand tot andere kampeerders. Voor uw tent kunt u zelf een plek kiezen op het tentenveld, houdt daarbij wel minimaal 5 meter afstand tot andere kampeerders.
 • Kampeerders mogen maximaal drie weken aaneengesloten op het kampeerterrein kamperen. Tussen dit en uw volgende verblijf dient een maand te zitten.
 • De openingstijden van het Park gelden ook voor kampeerders. Buiten openingstijden mag u het Park niet betreden. De actuele tijden vindt u hier.
 • Buiten openingstijd kunnen kampeerders via Ingang Hoenderloo het kampeerterrein verlaten en betreden. Dit kan alleen lopend of per eigen fiets. U kunt hierbij gebruik maken van het voetgangershek. Wilt u buiten openingstijd gebruik maken van de auto, dan kunt u deze op de parkeerplaats bij Ingang Hoenderloo parkeren. 
 • Open vuur is niet toegestaan. In overleg met de campingbeheerder kunt u gebruik maken van de vuurplaats bij het sanitair gebouw. Barbecueën is enkel toegestaan als er geen brandgevaar dreigt. Voor actuele informatie kunt u kijken op het informatiebord bij het sanitairgebouw of informeert u bij de campingbeheerder.
 • Tussen 23.00 en 7.00 uur dient het rustig te zijn op het kampeerterrein.
 • Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd.
 • Het is niet toegestaan de Witte Fietsen bij de caravan, camper of tent te plaatsen.
 • In verband met corona gelden er extra maatregelen. Bekijk alle maatregelen hier.

Vanaf 1 april zijn ook de volgende voorwaarden van kracht:

 1. Het kampeerterrein is gelegen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe, vlakbij de entree Hoenderloo.
 2. Overnachten op de camping is alleen toegestaan met een geldig ticket voor overnachting.
 3. Een ticket voor een verblijf op de camping wordt enkel uitgegeven bij de entree Hoenderloo.
 4. De actuele prijzen voor een verblijf op de camping, alsook de openingstijden van het Park zijn van toepassing voor campinggasten en zijn te vinden op www.hogeveluwe.nl.
 5. Een caravan, camper of tent mag maximaal één nacht onbeheerd worden achter gelaten. De tent, caravan of camper moet hierbij wel beschikken over en voorzien zijn van een geldig ticket. Stel de campingbeheerder op de hoogte als u uw caravan, camper of tent onbeheerd achterlaat.
 6. De kampeerder dient te allen tijde de aanwijzingen van de campingbeheerder op te volgen.
 7. Op de dag van aankomst en vertrek mag u kosteloos uw vervoermiddel de camping oprijden om tent of caravan te brengen of te halen. Een auto of motor kan ook gedurende uw verblijf het Park mee ingenomen worden; hiervoor dient u steeds een dagkaart voor auto of motor aan te schaffen. Voor het parkeren van uw auto of motor op de parkeerplaats buiten het Park betaalt u éénmalig de kosten voor een uitrijkaart. U kunt dan steeds opnieuw de parkeerplaats af rijden wanneer u dit bij de portier aangeeft. 
 8. Het Reglement Park is te allen tijde van toepassing op een verblijf op de camping.