Mensen met een beperking

Ook als u gebruik maakt van een rolstoel zijn er volop mogelijkheden om het Park te ontdekken.

Rolstoelen 

Er zijn rolstoelen beschikbaar in het Kröller-Müller Museum en de beeldentuin. Tevens zijn er witte rolstoelen beschikbaar voor gebruik bij de wandelingen rondom het Museonder. Hiervoor kunt u terecht bij de werkplaats van de rijwielherstellers aan het Marchantplein.

Aangepaste rijwielen

Er zijn twee soorten rolstoelfietsen, waarmee u, met een begeleider, over de fietspaden in alle uithoeken van het Park kunt komen. Deze fietsen kunt u, evenals rolstoelen, kosteloos gebruiken.

Ook zijn er driewielers, elektrische fietsen, tandems en fietsen met een lage instap.

Het is verstandig deze rijwielen vooraf te reserveren. U kunt ze afhalen bij de werkplaats van de rijwielherstellers aan het Marchantplein.

Huur een aangepaste fiets

Toiletten

Er zijn aangepaste toiletten bij Jachthuis Sint Hubertus en in het Park Paviljoen in het centrum van het Park. Ook aan de linker buitenzijde van het Museonder vindt u een toilet dat aangepast is voor makkelijker gebruik door personen met een beperking.

Rondleidingen Jachthuis Sint Hubertus

Reguliere rondleidingen door Jachthuis Sint Hubertus zijn toegankelijk met een normale rolstoel. U kunt daarbij uw eigen rolstoel gebruiken. De themarondleidingen zijn niet toegankelijk voor mensen in een rolstoel. 

Heeft u een rolstoel van een groter formaat, dan kunt u gebruikmaken van een rolstoel van het Park. Deze is alleen bestemd voor gebruik binnen het Jachthuis. Gezien de beperkte ruimte, kan er per rondleiding maximaal één deelnemer met een rolstoel mee.

Wandelroutes

Een aantal wandelroutes is toegankelijk voor mensen met een beperking. Speciaal voor het 75-jarig jubileum van het Park is het Landschappenpad in het centrumgebied aangelegd. Deze 4,1 kilometer lange cultuurhistorische route voert u langs enkele hoogtepunten van het Park, zoals de Franse Berg, de fundamenten van het nooit afgebouwde Grote Museum en kunstwerken van Moore, Rimckus en Rückriem.

Onderweg zijn er twee picknickplaatsen, geschikt voor gebruik door mensen met een rolstoel.

Onderweg zijn er twee picknickplaatsen met meerdere sets, geschikt voor gebruik door mensen met een rolstoel. Ook is er de Belevingsroute. Op deze wandelroute van ruim een kilometer ervaart u de natuur net even iets anders. Beide wandelingen starten bij het Museonder.

Een andere wandelroute die geschikt is voor rolstoelen is de Berlagewandeling bij Jachthuis Sint Hubertus (2,6 kilometer). Hetzelfde geldt voor het pad door de beeldentuin in het Kröller-Müller-Museum. Wildobservatiepost Millelamel is ook bereikbaar per rolstoel.

Entree

U betaalt als persoon met een beperking het reguliere entreebedrag. U mag wel gratis een begeleider meenemen op vertoon van uw gehandicaptenparkeerkaart. Ook de auto mag dan gratis mee het Park in.