Op safari met de boswachter

Eigenlijk is er geen betere manier om de overweldigende natuur van het Park te leren kennen dan tijdens een Hoge Veluwe Safari.

U gaat te voet het Park in onder leiding van boswachter Henk Ruseler. Ruseler is al ruim dertig jaar boswachter in het Park en daarom kent hij het gebied als geen ander. Hij zegt dat hij na al die tijd nog steeds verliefd is op het Park. En dat is te merken. Maar weinigen worden tijdens een Hoge Veluwe Safari níet aangestoken door zijn enthousiasme.

Van reeënbronst tot sneeuw

Iedere maand is er een safari, afgestemd op het seizoen en op wat er op dat moment voor bijzonders te zien is in het Park. Van Reeënbronstsafari tot Nachtsafari, van Sneeuwsafari tot Fotosafari; u kijkt uw ogen uit. Een Hoge Veluwe Safari duurt ongeveer vier uur en onderweg is er op een verrassende plek een hapje en drankje. Tijdens de safari vertelt Ruseler alles wat hij weet over het landschap, de planten en de dieren van het Park. En vragen staat natuurlijk vrij. 

Nacht- en kindersafari’s

Voor kinderen die het aandurven om eens een nachtje onder de sterrenhemel in het Park te slapen hebben we de speciale kindernachtsafari's. Deze vinden elk jaar plaats in juli en augustus.

Privésafari met de boswachter

De boswachter woont en werkt al ruim 40 jaar in het Park. Als geen ander weet hij de mooie plekjes in het Park te vinden. Het is mogelijk een wandeling met de boswachter te reserveren voor maximaal 20 personen. Uiteraard worden thema en route in overleg bepaald. Voor een excursie met de boswachter betaalt u op doordeweekse dagen € 100 per uur (minimum van twee uur) en op zaterdagen € 150 per uur (minimum van drie uur). Een privésafari met de boswachter dient minimaal drie weken van tevoren te worden aangevraagd.