Excursie onder leiding van een natuurgids (groep 1-8)

Ga op pad met een natuurgids

Hoe zwaar is het gewei van een edelhert? Waar komt dit stuifzand eigenlijk vandaan? Wie zijn Anton en Helene Kröller-Müller? Is deze paddenstoel giftig? Hoe komt die boom midden op de hei terecht?

Jouw leerlingen kunnen met al hun vragen terecht bij onze natuurgidsen. Die weten namelijk heel veel over De Hoge Veluwe: van de geschiedenis van het Park, tot de planten en dieren die er leven. En van de verschillende landschappen tot de gebouwen en kunstwerken die er te vinden zijn. Dat maakt hen de ideale gids tijdens jullie bezoek! De natuurgidsen kennen de mooiste wandel- en fietsroutes en delen hun kennis en enthousiasme graag met jouw leerlingen.

Veel natuurgidsen hebben een eigen specialisme, bijvoorbeeld paddenstoelen of insecten. Kom je voor een specifiek thema naar het Park? Geef dat dan door bij jullie reservering. Dan zoeken we een passende gids voor een excursie op maat.

Uitvoering: start bij het Museonder in het Park. 
Begeleiding: schoolbegeleiding noodzakelijk. Minimaal 1 per klas.
Duur: 1,5 tot 2 uur
Geschikt voor: groep 1 t/m 8
Kerndoelen basisonderwijs: oriëntatie op jezelf en de wereld
Prijs: € 25 per natuurgids. Entree voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe is voor basisscholen gratis (incl. parkeren van auto of bus).
Reserveren: Boek een natuurgids minimaal drie weken voorafgaand aan jouw bezoek via reserveringen@hogeveluwe.nl of 055-8330833. Maximaal 16 personen per natuurgids bij een wandeling, maximaal 12 personen per natuurgids bij een fietstocht.

Aanmeldformulier scholen