Rondleiding door Jachthuis Sint Hubertus (groep 5-8)

Wat is dat voor bijzonder gebouw bij die vijver? Kom naar het Park en ontdek het Jachthuis Sint Hubertus. Een gids laat de leerlingen kennis maken met het leven, het buitenhuis, en de kunstcollectie van het echtpaar Kröller-Müller.

De route loopt via de hal, naar de eetkamer, de rookkamer, de theekamer en tot slot de blauwe kamer van het Jachthuis. Tijdens deze interactieve rondleiding wordt aandacht besteed aan kleur, vorm, symmetrie, materiaalgebruik en de aanwezige kunstwerken.

Per Jachthuis-rondleiding is plaats voor maximaal 20 personen. Schoolklassen die het Jachthuis bezoeken worden daarom in tweeën gesplitst: terwijl de ene helft het Jachthuis bezoekt met een gids, kan de andere helft op eigen gelegenheid de omgeving van het Jachthuis verkennen, met behulp van een werkblad (inclusief antwoordblad voor leerkrachten). Daarna wisselen de groepen: buiten gaat naar binnen, en andersom.

Uitvoering: De rondleiding in het Jachthuis wordt aangeboden van dinsdag tot en met vrijdag, tussen 12.30 en 16.00 uur. Op maandag is het Jachthuis gesloten.
Reserveer de rondleiding in Jachthuis Sint Hubertus minimaal drie weken voorafgaand aan uw bezoek via reserveringen@hogeveluwe.nl of 055-8330833.
Begeleiding: schoolbegeleiding noodzakelijk. Minimaal 1 begeleider per 20 leerlingen.
Duur: De excursie in en rond het Jachthuis duurt in totaal 75 minuten, inclusief 45 minuten rondleiding door het Jachthuis.
Geschikt voor: groep 5, 6, 7 en 8
Kerndoelen basisonderwijs: de rondleiding sluit aan bij Kunstzinnige oriëntatie kerndoel 56
Prijs: € 50,- per klas (maximaal 40 personen). Een bezoek aan Het Nationale Park De Hoge Veluwe is voor basisscholen gratis, als ze zich vooraf aanmelden via reserveringen@hogeveluwe.nl of 055-8330833