Rondleiding door Jachthuis Sint Hubertus (groep 5-8)

Wat is dat voor bijzonder gebouw bij die vijver? Kom naar het Park en ontdek het Jachthuis Sint Hubertus. Een gids laat de leerlingen kennis maken met het leven, het buitenhuis, en de kunstcollectie van het echtpaar Kröller-Müller.

De route loopt via de hal, naar de eetkamer, de rookkamer, de theekamer en tot slot de blauwe kamer van het Jachthuis. Tijdens deze interactieve rondleiding wordt aandacht besteed aan kleur, vorm, symmetrie, materiaalgebruik en de aanwezige kunstwerken.

Tip: gebruik deze kant-en-klare lessuggesties om jullie bezoek voor te bereiden en na te bespreken in de klas.

Per Jachthuis-rondleiding is plaats voor maximaal 15 personen. Schoolklassen die het Jachthuis bezoeken worden daarom in tweeën gesplitst: terwijl de ene helft het Jachthuis bezoekt met een gids, kan de andere helft op eigen gelegenheid de omgeving van het Jachthuis verkennen, met behulp van een werkblad (inclusief antwoordblad voor leerkrachten). Daarna wisselen de groepen: buiten gaat naar binnen, en andersom.

Beschikbaarheid: Dinsdag tot en met vrijdag, tussen 12.30 en 16.00 uur. Reserveer de rondleiding minimaal drie weken van tevoren via reserveringen@hogeveluwe.nl of 055-8330833.
Begeleiding: Schoolbegeleiding is noodzakelijk, minimaal 1 begeleider per 14 leerlingen.
Duur: De excursie in en rond het Jachthuis duurt in totaal 75 minuten, inclusief 45 minuten rondleiding door het Jachthuis.
Geschikt voor: Groep 5, 6, 7 en 8.
Kerndoelen basisonderwijs: De rondleiding sluit aan bij Kunstzinnige oriëntatie kerndoel 56.
Prijs: € 50,- per klas (maximaal 28 personen). Een bezoek aan Het Nationale Park De Hoge Veluwe is voor basisscholen gratis, als ze zich vooraf aanmelden via reserveringen@hogeveluwe.nl of 055-8330833.

Lessuggesties

Werkblad

Antwoordvel