Wandelen

Wie de verschillende landschappen van het Park zo goed als mogelijk in zich wil opnemen, kan het beste zijn wandelschoenen aantrekken.

Wandelen in het Park kan op een heleboel manieren. De een gaat het liefst lukraak op pad en ziet onderweg wel waar hij uitkomt, de ander volgt liever een route die aangegeven wordt met paaltjes. Er zijn ook lange-afstandsroutes en themawandelingen.

De Paaltjesroutes

De paaltjesroutes zijn er in 13 varianten. Voor een overzicht van de paaltjesroutes kunt u de wandel-, fiets- en autokaart van het Park (€ 2,00) gebruiken. Deze is verkrijgbaar bij alle ingangen en de informatiebalies in het Museonder en het Park Paviljoen.

Lukraak op pad of langs de paaltjes

Themawandeling

Er is een themawandeling die u gratis kunt downloaden (PDF) en uitprinten. De route duurt ongeveer 2 uur en is 6,6 km lang.

Let op! Zonder de uitgeprinte themawandeling kunt u de route niet lopen.

Historische Wandeling Hoog Baarlo

Landschappenpad

Het Landschappenpad is speciaal voor het 75-jarig jubileum van Het Nationale Park De Hoge Veluwe aangelegd. Deze 4,1 kilometer lange cultuurhistorische wandeling voert langs diverse hoogtepunten van het Park, zoals het Kröller-Müller Museum, de Franse Berg en de weidse vlakte van het Pampelse Zand. Onderweg zijn er twee picknickplekken die ook geschikt zijn voor mensen in een rolstoel. Tijdens uw wandeling kunt u tweemaal de route verlaten voor een bezoek aan een wildobservatieplaats. De route start bij het Museonder.

Belevingsroute

De Belevingsroute (ruim1 km) is ontwikkeld in samenwerking met en mede mogelijk gemaakt door het Revalidatiefonds en Fonds Verstandelijk Gehandicapten. U wordt uitgenodigd te voelen, ruiken, zien en te horen. Voor jong, oud, beperkt of niet beperkt. De route start bij het Museonder en is geschikt voor rolstoelen.

 Voor jong, oud, beperkt of niet beperkt

Berlagepad

Het Berlagepad (2,6km) loopt rondom de vijver bij Jachthuis Sint Hubertus. De wandeling start bij de fietsenstalling bij Jachthuis Sint Hubertus. De route is geschikt voor rolstoelen.

De hond mee

U mag uw hond meenemen naar het Park. Uw viervoeter moet echter wel altijd aangelijnd zijn en u mag hem niet mee naar binnen nemen in het Museonder, het Kröller-Müller Museum, of het Jachthuis Sint Hubertus. In het Park Paviljoen en de Theekoepel zijn honden welkom.

Op pad met de natuurgids

Het Nationale Park De Hoge Veluwe beschikt over een enthousiast team van vrijwillige natuurgidsen. Het hele jaar door kunt u met hen op pad. Zij verzorgen onder andere publiekswandel- en fietstochten, kinderactiviteiten en bronstexcursies.

Ook excursies op maat zijn mogelijk. Deze worden in overleg met u samengesteld zodat ze geheel aan uw wensen voldoen. Een gids neemt minimaal 4 personen mee per excursie. Is uw groep groter dan 16 personen, dan kunt u meerdere gidsen boeken. De kosten bedragen € 75 per gids, voor twee uur wandelen. U dient een excursie uiterlijk drie weken voor de datum van bezoek te reserveren. Wilt u meer informatie? Stuur dan een email naar: reserveringen@hogeveluwe.nl of bel naar 055-8330833.

Voetnoot

  • Wandelen in het Park is alleen toegestaan op wegen en paden die op de officiële fiets- en wandelkaart van het Park zijn weergegeven.