Wild observeren

Wild spotten? Bezoek één van onze observatieplaatsen en vergroot uw kans!

Het Nationale Park De Hoge Veluwe staat mede bekend om de grote kans om grofwild te spotten tijdens uw bezoek aan het Park. Voor veel bezoekers is het de kroon op een prachtige dag, wanneer ze oog in oog komen te staan met een kudde moeflons of een imposant edelhert. Om de kans op het zien van grofwild en andere diersoorten te vergroten, heeft het Park diverse faciliteiten aangelegd. Op verschillende plekken in het Park kunt u een aantal overdekte wildobservatie- en vogelobservatiehutten tegenkomen, waarbij u een grotere kans heeft om wild te zien. Ook zijn er diverse wildweides aangelegd die u vanaf de weg of het pad kunt observeren. In totaliteit heeft het Park drie overdekte wildobservatieplaatsen, vier overdekte vogelobservatiehutten en vijf wildweides.

Om uw kans op het spotten van het grofwild te vergroten, kunt u het beste de observatieplaatsen aan het einde van de dag bezoeken. Rond deze tijd wordt het grofwild namelijk meer actief en laten de dieren zich beter zien. 
Voor een overzicht van alle locaties kunt u onze online plattegrond bekijken. Wilt u liever een meer gedetailleerde plattegrond met wegen en wandel-, fiets- en ruiterpaden? Dan is deze beschikbaar bij de ingangen en het Museonder voor slechts 2 euro.