FAQ

Hieronder kunt u terecht voor de meest gestelde vragen. Mocht het antwoord waar u naar op zoek bent er toch niet tussen staan kunt u uiteraard gewoon contact met ons opnemen.

Waarom moet ik entree betalen voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe?

Natuur is niet gratis. Een natuurgebied moet actief beheerd worden om het in stand te kunnen houden en dat kost geld. Het Park voert als zelfstandige stichting een grotendeels (90%) subsidieonafhankelijke exploitatie en is daardoor vrijwel geheel afhankelijk van inkomsten uit entreegelden. Als bezoeker draagt u dus direct bij aan de instandhouding van de oud-Veluwse landschappen en aan het waarborgen en waar mogelijk verder ontwikkelen van een unieke biodiversiteit.

Lees meer

Is het ook mogelijk om te kamperen in het Park?

In het Park ligt een prachtig kampeerterrein voor de ware natuurliefhebber, vlakbij Ingang Hoenderloo. De natuurcamping bestaat uit een autovrij tentenveld en drie terreinen voor caravans en campers. U kunt uw plek op de camping niet vooraf reserveren. Er is doorgaans voldoende plaats, met uitzondering van de zeer drukke weekeinden zoals Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. U kunt bij de portier van Ingang Hoenderloo informeren over de bezetting van de camping. 

Lees meer

Waarom betaal ik als bezoeker van het Kröller-Müller Museum ook entree voor het Park?

Museumbezoekers maken gebruik van de infrastructuur en de diensten van het Park (beheer en onderhoud van wegen en paden, kaartverkoop, toezicht, etc.) en kunnen gebruikmaken van voorzieningen als Witte Fietsen, een informatiebalie, natuurmuseum Museonder, het restaurant in het Park Paviljoen en de theekoepel bij Jachthuis Sint Hubertus.

Lees meer

Kan ik het Jachthuis Sint Hubertus bezoeken?

Het is mogelijk om het Jachthuis Sint Hubertus te bezoeken. U dient hier wel voor te reserveren en een geldige dagkaart voor het Park te hebben. Voor prijzen, tijden en reserveringen kunt u terecht bij onze agenda.

Lees meer

Tot hoe laat is het Park geopend?

Het Park is elke dag toegankelijk tot één uur voor sluitingstijd. Voor de meest actuele openingstijden van het Park, Bezoekerscentrum, het Kröller-Müller Museum, Jachthuis Sint Hubertus, de Theekoepel, en Parkrestaurant De Hoge Veluwe kijkt u op onze openingstijdenpagina.

Openingstijden

Mag ik mijn hond meenemen het Park in?

U mag uw hond meenemen naar het Park. Uw viervoeter moet echter wel altijd aangelijnd zijn en u mag hem niet mee naar binnen nemen in het Museonder, het Kröller-Müller Museum, of Jachthuis Sint Hubertus. In het Park Paviljoen en de Theekoepel zijn honden welkom. Tijdens excursies is het meenemen van honden niet toegestaan. 

Kan ik ook fietsen huren?

Het Park heeft 1.800 Witte Fietsen die u gratis mag gebruiken, deze zijn niet te reserveren. De fietsen zijn verdeeld over de fietsenstallingen op het Marchantplein, bij het Kröller-Müller Museum, het Jachthuis Sint Hubertus en de verschillende ingangen (Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen). U mag natuurlijk ook uw eigen fiets meenemen het Park in.

Wilt u vooraf zeker zijn dat u een fiets heeft? Misschien is een blauwe huurfiets met slot dan iets voor u. Daarnaast hebben wij ook fietsen voor mindervalide, bolderkarren voor kinderen en bakfietsen. Zie onze webshop voor alle huurfietsen.

Webshop

Hoe kan ik het Park het beste bereiken?

Het Park is uitstekend bereikbaar per auto en openbaar vervoer. Vanaf de ingangen kunt u vervolgens kiezen uit vele fiets-, wandel- en ruiterpaden en geasfalteerde autowegen. Lees meer over de beste route per auto of openbaar vervoer.

Lees meer