Nieuws

Verschillende ondernemers in actie voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Donderdag 12 april 2018

HOENDERLOO - Verschillende ondernemers in de omgeving van Het Nationale Park De Hoge Veluwe komen in actie tijdens De Hoge Veluwe Week. Tijdens deze week, van 28 april t/m 6 mei, organiseren de ondernemers diverse fondsenwervende acties, om geld op te halen voor het Park.

Nieuws van boswachter Henk Ruseler: april

Woensdag 28 maart 2018

Wie kon vermoeden dat bij het schrijven van de tekst voor de vorige nieuwsbrief de winter ons nog zo lang in zijn greep zou houden. We hebben al wel van enkele voorjaarsdagen kunnen genieten maar de gemiddelde temperatuur is laag gebleven en dat is wanneer je in de natuur rondkijkt ook goed te zien. Alles lijkt nog stil te staan. Althans, wanneer je naar de bomen en struiken kijkt. Maar de dieren in het Park, laten ons wel degelijk zien en horen dat we in het voorjaar zijn aangeland. 

Achter de schermen - Chef Bediening Harriet ten Wolde

Woensdag 28 maart 2018

In elke bouwbrief interviewen we iemand die direct betrokken is bij de ontwikkelingen rondom de nieuwbouw in het centrumgebied. Chef Bediening van het Parkrestaurant Harriet ten Wolde trapt af!

Wildobservatie Millelamel gesloten in verband met stormschade

Vrijdag 16 maart 2018

In verband met stormschade is de wildobservatieplek Millelamel tot nader order gesloten.

Schaatsen op de vijver bij Jachthuis Sint Hubertus

Vrijdag 02 maart 2018

 HOENDERLOO – Er kan geschaatst worden op de vijver bij Jachthuis Sint Hubertus in Het Nationale Park De Hoge Veluwe, een van de meest gefotografeerde plekken van Nederland.

Nieuws van boswachter Henk Ruseler: maart

Donderdag 01 maart 2018

Gaandeweg verdrijft de zonnewarmte de kou uit de lucht en wat is het dan een genot om op een beschut plekje aan de bosrand of heidezoom van de zon in maart te genieten. Ook dieren profiteren van de verhoogde zonkracht. Op zonnige dagen ontwaken de eerste reptielen uit hun winterslaap en dus kun je ze op een open plekje in de hei of langs een pad weer tegenkomen. Ook in de vennen komt alles weer tot leven. Een bijzonder gebeuren is de paartijd van de heidekikker. Gedurende deze paartijd (eind februari, tot uiterlijk begin april met een piek in kooractiviteit in maart) kleuren mannetjes licht- tot fel blauw. Om dit te zien moet je wel geluk hebben want deze kleur is maar enkele dagen aanwezig. Wie wil gaan kijken naar de blauwe ridders te water? De Deelense Was en IJzeren Man zijn plekken waar heikikkers leven.

Nieuws van boswachter Henk Ruseler: februari

Donderdag 01 februari 2018

Wie in de weken na de storm van donderdag 18 januari het Park heeft bezocht zal gezien hebben dat de schade aan onze bossen meevalt. Natuurlijk zijn er de nodige bomen omgewaaid (zo'n 1000 kubieke meter), maar direct nadat de ergste stormkracht was afgenomen zijn mijn collega’s van de afdeling Bedrijfsvoering in actie gekomen om alle wegen en fietspaden door het Park weer begaanbaar te maken. Dankzij dit kordate optreden waren de wegen en fietspaden aan het einde van de dag schoon en toegankelijk zodat het Park de volgende dag weer open kon.