Nieuws

Testdag Project Vrijheid en Veiligheid 15 augustus

Vrijdag 14 augustus 2020

Aanstaande zaterdag 15 augustus vindt er een testdag van het project Vrijheid en Veiligheid plaats, een onderzoek naar vrijheid, veiligheid en handhaving in de nieuwe 1,5 meter samenleving.

Nieuws van boswachter Henk Ruseler: augustus

Zaterdag 01 augustus 2020

Wanneer je iets moois hebt gezien of bijzonders te melden hebt, dan deel je dit meestal graag met anderen. Zo kreeg ik van een oud-collega vorige maand een schitterende foto van een draaihals doorgestuurd. In de begeleidende mail schreef hij dat de foto diezelfde ochtend was gemaakt en dat de vogel aan een tweede broedsel was begonnen. De draaihals is met zijn bruine camouflagekleuren een heel ander soort specht dan de bekende grote bonte specht en in Nederland wordt hij vooral als zeldzame doortrekker gezien.

Fototentoonstelling ‘Bomen in Beeldspraak’ op De Hoge Veluwe

Woensdag 08 juli 2020

HOENDERLOO – Op vrijdag 10 juli is de officiële opening van de expositie ‘Bomen in Beeldspraak’, met foto’s van Mark Kohn en gedichten van Myrte Leffring en ­Vicky Francken. De tentoonstelling van bijzondere boomschorsfoto’s is deze zomer te zien midden in de natuur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

GEM-tower voorziet NPDHV van duurzame energie

Vrijdag 03 juli 2020

HOENDERLOO –  In Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een nieuwe toren verrezen. Naast de toren van het 100 jaar oude, iconische Jachthuis in het noorden, staat in het centrum van het Park tot en met 9 augustus een hypermoderne en kleurrijke nieuwe toren: de GEM-tower. Op vrijdag 3 juli werd de toren officieel geopend door John Berends, Commissaris van de Koning van de provincie Gelderland en tevens lid van de Raad van Advies van het Park, samen met de directeur van het Park Seger van Voorst tot Voorst en presentator Jan Douwe Kroeske.

Wegafsluitingen van A12 tussen Veenendaal-West en knooppunt Grijsoord van augustus tot oktober

Vrijdag 03 juli 2020

In vijf weekenden van augustus tot begin oktober zijn er wegafsluitingen tussen de A12 Veenendaal-West en knooppunt Grijsoord. De A12 tussen Veenendaal-West en knooppunt Grijsoord zijn tijdens deze weekenden gedeeltelijk afgesloten voor groot onderhoud. De werkzaamheden worden opgesplitst in deeltrajecten, waarbij niet beide richtingen tegelijkertijd zijn afgesloten.

Nieuws van boswachter Henk Ruseler: juli

Woensdag 01 juli 2020

Vorige maand nodigde ik een bevriende journalist van de Gelderlander uit om eens mee te gaan op nachtzwaluwinventarisatie in het Park. Arnold is een vogelliefhebber en had die mysterieuze vogel al wel eens gezien en gehoord, maar mijn uitnodiging was voor hem een goede aanleiding om zo´n avondtelling mee te maken en er voor de krant een stukje over te schrijven. Het zijn namelijk niet alleen boswachters die graag buitenspelen, ook journalisten zijn hier gedurig voor te porren.

Korting op entreekaartjes voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe met de Lidl spaaractie

Maandag 29 juni 2020

Van 29 juni tot 23 augustus kunt u bij de Lidl zegels sparen voor kortingen op actieve uitjes. Met de Lidl spaaractie kunt u Het Nationale Park De Hoge Veluwe voordelig bezoeken.