Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees hier meer over in onze privacyverklaring.

Nieuws

Bushalte op de Houtkampweg ter hoogte van het centrum per 9 december 2018 opgeheven

Dinsdag 04 december 2018

De bushalte op de Houtkampweg ter hoogte van het centrum wordt per 9 december 2018 opgeheven. De bus stopt voortaan ter hoogte van de oprit van de parkeerplaats.

Dit omdat de dienstregeling niet meer rijdt van Otterlo naar Hoenderloo, maar vanaf 9 december alleen nog maar van Otterlo tot aan het centrum van het Park. 

Junior Rangers gezocht

Vrijdag 30 november 2018

Ben je tussen de 12 en 18 jaar, hou je van de natuur, en ben je niet bang om vies te worden? Word dan Junior Ranger in Het Nationale Park De Hoge Veluwe!

Experiment met paludicultuur

Vrijdag 23 november 2018

Aan de oostzijde van de Kronkelweg, zo'n driehonderd meter vanaf de T-splitsing met de weg tussen Otterlo en Hoenderloo (ook de Kronkelweg), worden momenteel rasters geplaatst in het kader van een experiment met paludicultuur.

Brand bij boerderij De Zwarte Berg

Donderdag 22 november 2018

Gisteravond heeft een felle brand boerderij De Zwarte Berg bij ingang Hoenderloo in de as gelegd. De Zwarte Berg wordt niet permanent bewoond, maar is in gebruik als gastenverblijf voor Parkrelaties.

Nieuws van boswachter Henk Ruseler: december 2018

Woensdag 21 november 2018

Gestaag kantelt het gedeelte van de aardas waarop wij ons bevinden (noordelijk halfrond) zich steeds verder van de zon af. De gevolgen zijn merkbaar: korter daglicht en lagere temperaturen. De winter begint voor meteorologen en klimatologen al op 1 december, maar de astronomische winter begint pas op 21 december.

Feestelijke viering bereik hoogste punt nieuwbouw Hoge Veluwe

Zaterdag 17 november 2018

Op vrijdag 16 november vierde Het Nationale Park De Hoge Veluwe met alle betrokkenen het bereik van het hoogste punt van de nieuwbouw. Rond 2 uur stonden de heer van Voorst tot Voorst, directeur van het Park, en de heer Rots, directeur van Rots Bouw, op de bouwplaats klaar om de ongeveer 80 aanwezigen te verwelkomen.

Van brandstichting op Park de Hoge Veluwe verdachte man vrijgesproken

Vrijdag 16 november 2018

Op dinsdag 24 juli ging bij een brand in het zuiden van Het Nationale Park De Hoge Veluwe, in de buurt van buurtschap Oud Reemst, vier hectare heide in vlammen op. Dankzij adequaat optreden van een lokale jachtopzichter heeft de politie diezelfde dag een verdachte opgepakt.