Nieuws

Avondrondleidingen Jachthuis Sint Hubertus

Woensdag 19 juli 2017

Het Jachthuis is één van de meest bijzondere monumenten in ons land. In het Jachthuis worden rondleidingen verzorgd door de vijf belangrijkste vertrekken. Omdat wij graag iedereen de kans willen bieden het Jachthuis te bezoeken hebben wij in de zomervakantie (vrijdag 21 juli t/m zondag 20 augustus) ook in de avond twee rondleidingen.

Hout Event in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Dinsdag 04 juli 2017

HOENDERLOO – Ruim de helft van Het Nationale Park De Hoge Veluwe is begroeid met bos. Een materiaal waar iedere bezoeker van het Park mee in aanraking komt, en waar ontzettend veel mogelijkheden mee zijn. Daarom staat het Park van zondag 23 juli tot en met zondag 30 juli helemaal in het teken van hout, met een week vol leuke, spannende en educatieve activiteiten. 

Nieuws van de boswachter Henk Ruseler: juli

Dinsdag 04 juli 2017

De zomer heeft goed ingezet met veel zonnige en zeer warme dagen. De afgelopen weken waren ook erg droog en dit is goed te zien aan de wildweiden en op sommige plekken ook de bosbesstruiken. De regen van de laatste week is voor de lagere struiken en de wildweiden erg welkom geweest. Voor de dieren in het Park heeft de droogte niet voor problemen gezorgd. Naast de natuurlijke vennen, zijn er bij alle observatieplaatsen ook drinkvijvers die in perioden zoals deze regelmatig worden bijgevuld. 

Start beheerwerkzaamheden in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Woensdag 21 juni 2017

HOENDERLOO - In de maand juli vangt Het Nationale Park De Hoge Veluwe volop aan met het beheer van het 5.400 hectare grote landgoed. Niet alleen begint de houtkap en vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats in de open ruimte, ook gaat de jacht op wilde zwijnen, edelherten en moeflons van start.

Weekend van het Paard in NP De Hoge Veluwe

Dinsdag 06 juni 2017

HOENDERLOO – Op 1 en 2 juli is Het Nationale Park De Hoge Veluwe het decor van het Weekend van het Paard. Een evenement voor iedereen die van paarden en natuur houdt, met onder andere een spectaculaire show van de Gele Rijders en een politiepaardenproef door de Bereden Brigade van de Koninklijke Marechaussee.

Nieuws van boswachter Henk Ruseler: juni

Donderdag 01 juni 2017

De afgelopen maand is de Hoge Veluwe in een rap tempo steeds groener geworden. Dit betekent dat u als bezoeker niet alleen kunt genieten van het frisse voorjaars groen, maar dat er voor de dieren die in het Park leven nu een periode van voedselrijkdom aanbreekt. Het is dan ook niet voor niets dat juist vlak voor of tijdens deze periode de meeste jonge dieren worden geboren. Op veel (observatie)plaatsen heeft u de gelegenheid om jonge edelherten, wilde zwijnen en reeën te zien. Op 21 juni bereikt de zon de Kreeftskeerkring en is het met 16 uur en 46 minuten licht de langste dag van het jaar. Het lange licht vergroot de kans om in de late avond oog in oog te komen met een das of vos. Zeker nu het Park in juni en juli Park tot 22:00 uur is geopend.   

Enjoy De Hoge Veluwe!

Dinsdag 30 mei 2017

Op zaterdag 1 juli en zondag 2 juli vindt het Weekend van het Paard in Het Nationale Park De Hoge Veluwe plaats. Daarom organiseert Het Nationale Park De Hoge Veluwe in samenwerking met Stal Mansour op zaterdag 1 juli ‘Enjoy De Hoge Veluwe’.