Nieuws

Naam nieuwe publieksgebouw De Hoge Veluwe bekend

Donderdag 18 april 2019

HOENDERLOO - In Het Nationale Park De Hoge Veluwe hebben gebouwen doorgaans een naam, vaak met een eigen geschiedenis. Voor het in aanbouw zijnde nieuwe publieksgebouw ging het Park daarom op zoek naar een passende naam voor dit unieke en bijzondere project.

Rasters in het Park

Maandag 15 april 2019

Heeft u zich al eens afgevraagd waar al die rasters -groot en klein- voor dienen, die verspreid over het Park in zowel de bossen als de open terreinen te vinden zijn? We zullen proberen hier wat meer duidelijkheid over te geven.

Junior Rangers uit heel Nederland naar De Hoge Veluwe

Maandag 15 april 2019

Op zaterdag 13 april gingen ruim 100 Junior Rangers en begeleiders op pad in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Junior Rangers zijn jongeren van 12 tot en met 18 jaar die maandelijks meewerken aan onderhoud, inventarisaties en voorlichting in ‘hun’ Nationale Park.

Steun het Park met Veluwse kunstwerken

Woensdag 03 april 2019

Donaties gevraagd: oude schilderijen en prenten met aan de Veluwe gerelateerde afbeeldingen, zoals fauna en flora, heidegezichten, zandverstuivingen, naaldbossen, boerderijen, jachttaferelen (schietjacht, meutejacht en valkeniersjacht). Oude landkaarten zijn ook van harte welkom.

Nieuws van boswachter Henk Ruseler: april

Donderdag 21 maart 2019

Vorige week zag ik ze voor het eerst dit jaar, midden in een nattesneeuwbui staken ze, even snelvoetig als hun moeders, vlak voor mij het pad over. Drie moeflonlammeren van amper twee weken oud. Voor mij was het voorjaar op De Hoge Veluwe nu echt begonnen. 

Moerasachtige omstandigheden in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Vrijdag 15 maart 2019

Moerasachtige omstandigheden?
Ik stel me zo voor dat u zich bij het lezen van deze kop, al bedenkelijk kijkend, eens achter de oren krabt. Toch zijn dit, zeker in de natte perioden van het jaar zoals herfst, winter en voorjaar, wel degelijk de omstandigheden die te vinden zijn op het Deelense Veld.

Edelherten werpen jaarlijks hun gewei af

Dinsdag 12 maart 2019

Misschien heeft u er al een gezien: een mannelijk edelhert zonder gewei. Elk jaar rond februari of maart werpen edelherten hun gewei af. Het nieuwe gewei groeit in ongeveer dezelfde vorm als het oude, waardoor onze faunabeheerders de gevonden stangen eenvoudig aan een specifiek edelhert kunnen koppelen.