Nieuws

Ruim 625.000 betalende bezoekers voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe in 2019

Dinsdag 21 januari 2020

Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft in 2019 meer bezoekers ontvangen dan verwacht. Er was in de begroting uitgegaan van een bezoekersaantal van 590.000, maar de uitkomst van 625.000 betalende bezoekers is aanzienlijk hoger uitgevallen.

 

Koningswegen over De Hoge Veluwe

Donderdag 09 januari 2020

Wie vanuit het zuiden Het Nationale Park De Hoge Veluwe bezoekt, rijdt over een provinciale weg (N311) met de naam Koningsweg. Deze naam verwijst naar een oude verbinding vanuit Hof te Dieren, via De Ginkel richting een jachthuis in Ede.

Vooruitblik activiteiten 2020

Maandag 23 december 2019

Het nieuwe jaar ligt voor ons en het belooft wederom een heel mooi jaar te worden in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. In 2020 bestaat Jachthuis Sint Hubertus 100 jaar. Maar ook is er aandacht voor 75 jaar bevrijding. Bent u benieuwd wat er het komende jaar allemaal te doen is in het Park? Wij geven u alvast een voorproefje.

Nieuws van boswachter Henk Ruseler: januari

Maandag 23 december 2019

Tussen het moment dat ik mijn blog schrijf en het tijdstip dat u hem onder ogen krijgt, zitten deze keer drie feestdagen en zijn we inmiddels 2020 binnengewandeld. Hopelijk hoeft u niet te bekomen van kerststress. Is dit toch wel het geval? Ga vandaag of morgen dan nog de natuur in en geniet van de rust en de ruimte. Het Park opent de komende 366 dagen zijn poorten weer voor u.

Nieuws van boswachter Henk Ruseler: december

Donderdag 28 november 2019

Telkens wanneer de dagen korter worden lijkt het alsof we aan een eindspurt begonnen zijn, gelijk het laatste water in een badkuip dat met een wervelende vaart wegstroomt gaan we richting de jaarwisseling. Dankzij onze 24-uurseconomie zijn wij niet te stoppen en dat terwijl wanneer ik naar buiten kijk er een tamelijke rust op De Hoge Veluwe te bespeuren is.

Zaag Je Eigen Kerstboom en help mee om de open landschappen te behouden

Donderdag 28 november 2019

Door een te hoge stikstofdepositie wordt het stuifzand- en heidelandschap op De Hoge Veluwe steeds verder verdrongen door grove dennen. Met de jaarlijkse dennenboomactie ‘Zaag Je Eigen Kerstboom’ helpt u mee aan het beheer van de natuur in het Park en het behoud van de open landschappen in het bijzonder.

Wintertip: hertenbiefstuk van de Parkwinkel

Woensdag 27 november 2019

Wilt u thuis genieten van eerlijk en wild vlees uit het Park? Bezoek de Parkwinkel en neem hertenbiefstuk, droge worst of stoofpotjes mee. Lekker voor de feestdagen!