Nieuws

Nieuws van boswachter Henk Ruseler: februari

Donderdag 01 februari 2018

Wie in de weken na de storm van donderdag 18 januari het Park heeft bezocht zal gezien hebben dat de schade aan onze bossen meevalt. Natuurlijk zijn er de nodige bomen omgewaaid (zo'n 1000 kubieke meter), maar direct nadat de ergste stormkracht was afgenomen zijn mijn collega’s van de afdeling Bedrijfsvoering in actie gekomen om alle wegen en fietspaden door het Park weer begaanbaar te maken. Dankzij dit kordate optreden waren de wegen en fietspaden aan het einde van de dag schoon en toegankelijk zodat het Park de volgende dag weer open kon.

Speeltuin tot nader order gesloten

Woensdag 31 januari 2018

In verband met de veiligheid na de storm is de speeltuin bij het Parkrestaurant tot nader order gesloten. 

Zwijnen wroeten voor de aardbeivlinder

Maandag 29 januari 2018

Wilde zwijnen hebben niet overal een goede reputatie. Ze kunnen graslanden flink omploegen. Maar die verstoring kan ook zijn goede kanten hebben. In het Nationale Park De Hoge Veluwe is nu gebleken dat de rupsen van de bedreigde aardbeivlinder juist op de wroetplekken te vinden zijn.

Beleef de sagen en Legenden van De Hoge Veluwe

Donderdag 25 januari 2018

Ga tijdens de voorjaarsvakantie mee op reis in Het Nationale Park De Hoge Veluwe, en word door een verhalenverteller meegevoerd langs spannende sagen en legenden. Dit evenement geeft bezoekers de mogelijkheid om op een inspirerende manier kennis te maken met de vele verhalen die De Hoge Veluwe rijk is. Het Park speelt hiermee in op de geschiedenis van De Hoge Veluwe en de omgeving.

Wildobservatie Millelamel gesloten in verband met stormschade

Woensdag 24 januari 2018

In verband met stormschade is de wildobservatieplek Millelamel tot nader order gesloten.

NP De Hoge Veluwe schoon en toegankelijk na zware storm

Donderdag 18 januari 2018

Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft vandaag alle zeilen bijgezet om de gevolgen van de zware storm in het Park op te ruimen. Alle autowegen en fietspaden in het Park zijn weer schoon en goed begaanbaar voor bezoekers.

Nieuwbouw voor De Hoge Veluwe; een mijlpaal

Woensdag 03 januari 2018

Het Nationale Park De Hoge Veluwe start in het voorjaar van 2018 met de bouw van een nieuw multifunctioneel publieksgebouw. Het verrijst in het centrumgebied van het Park en moet gereed zijn in de zomer van 2019.