Nieuws

Werkzaamheden bij ingang Otterlo

Vrijdag 04 juni 2021

Maandag 7 juni wordt het asfalt van ingang Otterlo van nieuwe belijning voorzien. Dit gaat in de toekomst helpen om een snellere en veiliger doorstroom te faciliteren.

Vanaf 5 juni weer rondleidingen in het Jachthuis, Museonder en Kröller-Müller weer geopend

Dinsdag 01 juni 2021

We hebben er lang op moeten wachten, maar vanaf zaterdag 5 juni mogen musea en binnenlocaties hun deuren weer openen! Dit houdt in dat u vanaf nu ook weer kunt genieten van de prachtige tentoonstellingen in het Kröller-Müller Museum, een rondleiding in het Jachthuis kunt boeken, de wereld onder uw voeten kunt ontdekken in het Museonder en uzelf in het Parkrestaurant kunt trakteren op een heerlijke lunch, borrel, diner of kop koffie met wat lekkers. Voor het Jachthuis en het Museum is het uiteraard wel noodzakelijk om van te voren te reserveren. 

Ruiterpad door centrum tijdelijk afgesloten

Donderdag 27 mei 2021

In verband met werkzaamheden aan de Oude Houtkampweg is het ruiterpad dat door het centrum van het Park loopt, tijdelijk afgesloten.

Nieuws van boswachter Henk Ruseler: juni

Donderdag 27 mei 2021

In tegenstelling tot de afgelopen drie jaar waarin het voorjaar warm en droog inzette, hebben we dit jaar vanwege een haast continue koude noordelijke stroming lang moeten wachten op temperaturen rond of boven de 15 graden. Ook mei had een koude start, maar bij het schrijven van deze column gaat het gelukkig de goede kant op en wordt het buiten almaar groener.

Beeldentuin Kröller-Müller Museum vanaf 19 mei weer open, museum blijft gesloten

Maandag 17 mei 2021

De beeldentuin van het Kröller-Müller is vanaf woensdag 19 mei open voor publiek. De collectie en tentoonstellingen in het museumgebouw zelf blijven vooralsnog gesloten. 

Ingang Otterlo vandaag gesloten voor autoverkeer

Maandag 17 mei 2021

In verband met de plaatsing van een nieuw schuifhek zal ingang Otterlo op maandag 17 mei gesloten zijn voor autoverkeer.

Nieuws van boswachter Henk Ruseler: mei

Maandag 26 april 2021

“Wij maken grote reizen om dingen te zien waarop wij in onze woonplaats geen acht slaan” Gaius Plinius de Oudere, Romeins militair, letterkundige en amateurwetenschapper wist het al in de eerste eeuw na Christus te vertellen. Een constatering waar je, zo is mijn ervaring, na vele reizen en het klimmen der jaren vanzelf achter komt.