Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees hier meer over in onze privacyverklaring.

Nieuws

Verkeershinder A1 tussen Kootwijk en Hoenderloo

Vrijdag 10 augustus 2018

Rijkswaterstaat voert van maandag 10 september 06.00 tot vrijdag 14 september 21.00 uur onderhoudswerkzaamheden uit op de A1 tussen Kootwijk en Hoenderloo. Dit kan consequenties hebben voor wie het Park en het Kröller-Müller Museum wil bezoeken in deze periode. Onderstaand de tekst die Rijkswaterstaat hierover naar buiten bracht:

Het Nationale Park De Hoge Veluwe verlengt het wildseizoen met barbecuevlees

Woensdag 01 augustus 2018

HOENDERLOO –Het traditionele wildseizoen loopt in Nederland van 15 oktober tot en met eind van het jaar. Het Nationale Park De Hoge Veluwe wil hier graag verandering in brengen, en start het wildseizoen al in de zomer; het hele jaar door wild eten is het doel.

Fotochallenge: wat is #hetmooisteplekje?

Woensdag 01 augustus 2018

Nederland is rijk aan mooie en bijzondere plekken; Het Nationale Park De Hoge Veluwe is daar absoluut één van. Ook Museum MORE laat, net als het Park, graag de diversiteit van het Nederlandse landschap zien, ieder op zijn eigen manier. Vandaar dat we een unieke samenwerking aangaan en een bijzondere fotochallenge organiseren.

De heidebrand van 24 juli 2018

Dinsdag 31 juli 2018

Waarschijnlijk heeft u er wel wat van meegekregen, de brand die afgelopen dinsdag 24 juli in het gebied Oud Reemst woedde, aan de zuidkant van het Park. Gelukkig is er ontzettend snel gehandeld door de brandweer, de politie en de omwonenden, waardoor de schade beperkt bleef. Jakob Leidekker, hoofd Bedrijfsvoering van het Park en als een van de eerste personen ter plekke bij de brand, neemt u graag nog even mee terug naar deze dag, om na te gaan wat er precies is gebeurd en hoe er wordt gehandeld bij een dergelijke situatie in het Park.

Natuurbrand bij Oud Reemst onder controle

Dinsdag 24 juli 2018

Volgens de woordvoerder van de brandweer is vanmiddag zo'n vier hectare natuur bij Oud Reemst verbrand. De brand werd rond 12.45 uur ontdekt, waarna meerdere pelotons brandweerwagens uitrukten om de brand te blussen. Na een klein uur was de brand onder controle en inmiddels is het sein brandmeester gegeven.
Recreanten die in het gebied waren zijn op eigen gelegenheid vertrokken toen ze rookwolken zagen en een brandlucht roken. Over de oorzaak van de brand is niets bekend. De brandweer blijft nog geruime tijd nablussen in het kurkdroge heidegebied.

Nieuws van boswachter Henk Ruseler: augustus

Maandag 23 juli 2018

De droogte; is er al niet te veel over geroepen en geschreven? Met enige aarzeling begin ik mijn augustus blog toch mee, want op het moment dat ik dit schrijf stevenen we af op een absoluut droogterecord sinds hierop metingen zijn gedaan. Wie in de afgelopen weken het Park heeft bezocht heeft het met eigen ogen kunnen zien. De bomen en struiken verkleuren en laten in rap tempo een deel van hun blad, maar ook hun vruchten vallen. Alle, anders zo groene wildweiden zijn geel en liggen er al weken troosteloos bij. Hier heeft een wild zwijn of edelhert weinig meer te zoeken.

Meerdaagse afsluiting A12/A50 van vrijdagavond 27 juli tot maandag 6 augustus

Vrijdag 20 juli 2018

Van vrijdagavond 27 juli tot maandag 6 augustus is er een afsluiting van een deel van zowel de A12 als de A50. Dit kan consequenties hebben voor wie het Park en het Kröller-Müller Museum wil bezoeken in deze periode. Onderstaand de tekst die Rijkswaterstaat hierover naar buiten bracht: