Nieuws

Overlijden Henk Ruseler

Vrijdag 09 februari 2024

Deze week overleed onze dierbare collega Henk Ruseler die in zijn functie als boswachter veel in de publiciteit is geweest namens het Park.

Zijn overlijden krijgt veel aandacht in de media en we delen graag enkele mooie artikelen die aan zijn overlijden gewijd werden.

Ongewoon veel regen zorgde voor een grote heidebeek in het Park

Woensdag 07 februari 2024

Deze winter regende het ongewoon veel. Als er maar genoeg regen valt, zien we in het Park op het Deelense Veld met regelmaat een heidebeek ontstaan; een beek die even snel kan verschijnen als verdwijnen. Dit bijzondere fenomeen was ook afgelopen maand weer in het Park te zien.

Achter de Schermen: Tijmen Majoor vertelt over de kiekendieventellingen

Woensdag 07 februari 2024

Deze maand vertelt Tijmen Majoor over de telling van de kiekendief in de rubriek ‘Achter de schermen’.
 

Erfgoedweken: instandhouding historische lanen

Woensdag 07 februari 2024

Wie goed kijkt, ziet in het Park veel tekenen van het verleden, nog van voordat het echtpaar Kröller-Müller het Park stichtte. Zo ook de lanen. Ze werden ooit aangelegd op de landgoederen uit de negentiende eeuw, die later door het echtpaar werden aangekocht en samengevoegd tot de ‘Hooge Veluwe’.

 

Samenwerking Wijzonol en Het Nationale Park De Hoge Veluwe verlengd

Woensdag 31 januari 2024

Zwolle/Hoenderloo, 30 januari 2024 - Koninklijke Van Wijhe Verf, o.a. bekend van Wijzonol, is sinds 2019 als sponsor verbonden aan het Park. Dit jaar is deze samenwerking verlengd. Wijzonol en Het Nationale Park De Hoge Veluwe slaan de handen ineen om zich in te zetten voor een gezond bodemleven.

Schaatsen op de Jachthuisvijver niet toegestaan

Woensdag 10 januari 2024

560.000 betalende bezoekers voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe in 2023

Dinsdag 09 januari 2024

Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe is verheugd dat zij in het afgelopen jaar 560.000 betalende bezoekers mocht verwelkomen. Dat zijn er 10.000 meer dan het jaar ervoor. Het in het Park gelegen Kröller-Müller Museum ontving 275.000 gasten. Het gaat om voorlopige cijfers: de definitieve getallen worden later deze maand bekend.