Nieuws

Hemelvaartsdag: gratis dauwtrappen in NP De Hoge Veluwe

Dinsdag 23 mei 2017

HOENDERLOO – Op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei aanstaande, kunnen bezoekers van Het Nationale Park De Hoge Veluwe gratis dauwtrappen in het Park. Een prachtige kans om het Park te zien ontwaken op een tijdstip dat de poorten van het Park normaal gesproken nog gesloten zijn. Tussen 6.00 en 8.00 uur 's ochtends betalen wandelaars, fietsers en ruiters geen entree voor het Park. Auto’s zijn pas vanaf 8.00 uur welkom tegen het reguliere tarief.

Marnixcollege uit Ede wint Hoge Veluwe Highland Games 2017

Donderdag 18 mei 2017

HOENDERLOO –Het Marnixcollege uit Ede heeft vandaag De Hoge Veluwe Highland Games gewonnen. Bijna 300 middelbare scholieren streden in Het Nationale Park De Hoge Veluwe om de ‘Zwerfkei’, de bokaal van de Highland Games. 

Concert voor vroege vogels in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Dinsdag 16 mei 2017

HOENDERLOO – Op zondag 21 mei viert Het Nationale Park De Hoge Veluwe het voorjaar met een uniek openluchtconcert. In alle vroegte, om zes uur ‘s ochtends, speelt ensemble ‘Quinetique’ een samenspel met de ontwakende bos- en heidevogels.

Boomstamzagen en zwerfkeiwerpen op De Hoge Veluwe Highland Games

Woensdag 10 mei 2017

HOENDERLOO - Op donderdag 18 mei organiseert Het Nationale Park De Hoge Veluwe samen met Het Isendoorn College uit Zutphen de zevende editie van De Hoge Veluwe Highland Games. Bijna 300 middelbare scholieren uit het tweetalig onderwijs nemen het tegen elkaar op in de traditionele Schotse clanspelen.

Nieuws van boswachter Henk Ruseler: mei

Woensdag 26 april 2017

Het voorjaar is hét moment van een ‘baby boom’ onder onze grote zoogdieren. Hoe opvallend het met het nodige spektakel gepaard gaande liefdesspel ook is, de geboorte vindt in volledige afzondering en stilte plaats. En terwijl ik dit schrijf, weet ik dat ergens in de bossen rondom mijn huis, de biggen van het wilde zwijn het levenslicht hebben gezien en met hun moeder over het Park zwerven. De zon schuift al behoorlijk richting de Kreeftskeerkring op, en de bossen en grasvlakten  van de Hoge Veluwe veranderen steeds meer in één grote ‘groentewinkel’ voor herbivoren. En wanneer de reegeit en de edelhert hinde rond eind mei hun kalveren werpen en zij enige tijd later met hun gevlekte en dartelende kroost op de wildweiden en akkers verschijnen, betekent dit het slotakkoord van een voorstelling die voorjaar heet. Een seizoen van zang, ontluikende schoonheid en nieuw leven. Komt dat zien, komt dat zien!  

e-bike testen op Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Vrijdag 21 april 2017

Benieuwd of zo’n e-bike iets voor u is? Kom aanstaande zondag (23 april) tijdens de testdag een rondje rijden en oordeel zelf! 

Het Nationale Park De Hoge Veluwe kiest voor meer moeflons

Donderdag 13 april 2017

HOENDERLOO - Omdat moeflons een belangrijke rol spelen bij het open houden van de heideterreinen en korstmossteppen op het Park, is besloten om de populatie stapsgewijs te laten toenemen. Voorlopig wordt de voorjaarsstand uitgebreid van de huidige 200 naar ongeveer 250 dieren. Veldwaarnemingen aangaande de effecten van deze verhoging zijn leidend bij een keuze tot mogelijk verdere toename van deze bijzondere diersoort op het Park.