Nieuws

Samenwerkingsverband tussen Het Nationale Park De Hoge Veluwe en Droomparken

Vrijdag 10 februari 2017

HOENDERLOO - Op vrijdag 10 februari hebben DroomParken en Het Nationale Park De Hoge Veluwe een samenwerkingsovereenkomst getekend. Namens de Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe tekenden directeur Seger van Voorst tot Voorst en adjunct directeur fondsenwerving Harald de Boer. Algemeen directeur Kees Griesdoorn plaatste namens DroomParken zijn handtekening.

Nieuws van boswachter Henk Ruseler: februari

Maandag 06 februari 2017

Bij het schrijven van dit artikel zijn de laatste plekken met sneeuw aan het verdwijnen en hebben we toch maar mooi kunnen genieten van twee weken sneeuw op het Park. De angst van veel leken is dat zo’n winterse periode een grote bedreiging voor de dieren in het Park is, maar dit valt gelukkig mee. Dieren die van nature in Nederland overwinteren zijn hier goed op ingesteld. Nu de temperatuur stijgt en je wandelt na zo’n winterse periode door het Park dan komen de geuren en geluiden van het voorjaar je tegemoet.

Beleef de Sagen en Legenden van De Hoge Veluwe

Donderdag 26 januari 2017

Ga tijdens de voorjaarsvakantie mee op reis in Het Nationale Park De Hoge Veluwe, en word door een gids meegevoerd langs spannende sagen en legenden. Dit nieuwe evenement geeft bezoekers de mogelijkheid om op een inspirerende manier kennis te maken met de vele verhalen die De Hoge Veluwe rijk is. Het Park speelt hiermee in op de rijke geschiedenis van De Hoge Veluwe en de omgeving.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe ziet bezoekersaantal met 3 procent stijgen

Donderdag 19 januari 2017

HOENDERLOO - Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft in 2016 meer bezoekers getrokken dan verwacht. Er was in de begroting uitgegaan van een bezoekersaantal van 530.000, maar met een uitkomst van 546.000 is er een stijging van 3 procent.

Het Park prima toegankelijk met sneeuw

Vrijdag 13 januari 2017

Onze medewerkers zorgen dat het Park ook in de winter goed toegankelijk blijft voor bezoekers.

Natuurdocumentaire De Schatkamer van de Veluwe van Ruben Smit

Woensdag 04 januari 2017

Ruben Smit (De Nieuwe Wildernis, Levende Rivier) is op het Nationale Park De Hoge Veluwe de laatste jaren op zoek gegaan naar spectaculaire natuur. Door de seizoenen heen zoekt hij naar het verhaal van de heikikker, witsnuitlibel, de dodaars, het gentiaanblauwtje, de moeflon en de raaf. Dit heeft allemaal geleid tot een prachtige natuurdocumentaire: De Schatkamer van de Veluwe.

Nieuws van boswachter Henk Ruseler: januari

Woensdag 04 januari 2017

Naast gezondheid en geluk, hoop ik dat u in dit nieuwe jaar vaak in de gelegenheid bent om het Park te bezoeken en te genieten van zoveel mooie processen die zich de komende twaalf maanden weer gaan afspelen op De Hoge Veluwe. En dat is nogal wat. Met onze plek op deze aardbol zijn wij in de bijzondere omstandigheid dat het begin van een nieuw jaar aardig parallel loopt met een begin van vernieuwing in de natuur.