Nieuws

N.P. De Hoge Veluwe verkoopt grond aan Droompark De Zanding

Dinsdag 19 september 2017

HOENDERLOO - Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft overeenstemming bereikt met Droompark De Zanding over de verkoop van 10,6 hectare grond ten zuiden van Otterlo en grenzend aan De Zanding. Hiermee heeft de goede samenwerking  verder gestalte gekregen.  De nieuwe eigenaar is in overleg met de gemeente over openstelling en onderhoud van het terrein.

Vijfde editie NK Burlen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Vrijdag 01 september 2017

HOENDERLOO – Wat vijf jaar geleden als een ludiek evenement werd gestart begint nu steeds meer serieuze trekjes te krijgen. Zelfs BN’ers hebben interesse getoond in het NK Burlen. De talentenwedstrijd waarbij deelnemers de imponerende bronstroep van het edelhert imiteren. Op zondag 10 september a.s. wordt er in Het Nationale Park De Hoge Veluwe weer gestreden om de titel van Nederlands Kampioen Burlen 2017. Er zijn voor deze dag nog 5 wildcards beschikbaar.

Gezocht – Rondleiders Jachthuis Sint Hubertus

Woensdag 30 augustus 2017

Wilt u bezoekers rondleiden door een van de belangrijkste monumenten van Nederland? Word dan vrijwilliger in de werkgroep Rondleiders Jachthuis Sint Hubertus. Deze werkgroep, onderdeel van de Vereniging Vrienden van de Hoge Veluwe, zoekt in samenspraak met Het Nationale Park De Hoge Veluwe vrijwilligers in de functie Rondleider / Assistent. 

Nieuws van boswachter Henk Ruseler: september

Dinsdag 29 augustus 2017

Tijdens mijn avondwandelingen merk ik dat de voor dit jaargetijde zo kenmerkende kruidige geur in het veld en in het bos hangt. De herfst is in aantocht en dat is goed te merken. De daglengte is een stuk korter dan in juli en de temperatuur kan ’s nachts aardige zakken waardoor septemberochtenden nogal eens in nevelen gehuld zijn. Direct na openingstijd om 09.00 u is er dus een gerede kans om een wandeling in de sfeervolle ochtendnevel te maken en misschien hoort u dan ook wel een hert burlen.

Harm Edens van BuitenGewoon loopt mee met de jachtopzichter

Zondag 20 augustus 2017

Het programma BuitenGewoon van Omroep Gelderland stond zaterdag 19 augustus in het teken van de jacht. Harm Edens keek mee met de jachtopzichter van Het Nationale Park De Hoge Veluwe en zag welke zorgvuldigheid de jager hanteerde bij het schieten van een wild zwijn.

Spectaculaire beelden op Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Dinsdag 01 augustus 2017

HOENDERLOO – Op zaterdag 26 augustus wordt de 17e editie van de Militaire Prestatietocht te Paard (MPTTP) in Het Nationale Park De Hoge Veluwe gehouden. Dit internationale evenement, waarin teams van vier tot acht ruiters een parcours met diverse behendigheidsproeven te paard afleggen, staat garant voor spectaculaire beelden.

Nieuws van de boswachter: augustus

Dinsdag 01 augustus 2017

Na de bloei van de dopheide, die nu overigens ook nog volop bloeit, begint in augustus normaliter de struikheide te bloeien. Nog even ter herinnering, de dopheide groeit vooral op vochtige - en de struikheide op droge plaatsen. Bij het schrijven van deze nieuwsbrief begint de struikheide langzaam aan in bloei te komen en na een aantal warme en zonnige dagen zullen de heidevelden weer paars kleuren. Afhankelijk van het weer kan de bloei tot in september duren zodat we tijdens de bronst van de edelherten ook nog volop van de bloeiende heide kunnen genieten. Deze maand zullen ook de eerste herfstpaddenstoelen boven de grondkomen . De meest bekende is natuurlijk de vliegenzwam maar let ook eens op de, vaak tot behoorlijke omvang groeiende, parasolzwam die vooral op vochtige graslanden zoals in de omgeving van het Jachthuis Sint Hubertus voorkomt.