Nieuws

e-bike testen op Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Vrijdag 21 april 2017

Benieuwd of zo’n e-bike iets voor u is? Kom aanstaande zondag (23 april) tijdens de testdag een rondje rijden en oordeel zelf! 

Het Nationale Park De Hoge Veluwe kiest voor meer moeflons

Donderdag 13 april 2017

HOENDERLOO - Omdat moeflons een belangrijke rol spelen bij het open houden van de heideterreinen en korstmossteppen op het Park, is besloten om de populatie stapsgewijs te laten toenemen. Voorlopig wordt de voorjaarsstand uitgebreid van de huidige 200 naar ongeveer 250 dieren. Veldwaarnemingen aangaande de effecten van deze verhoging zijn leidend bij een keuze tot mogelijk verdere toename van deze bijzondere diersoort op het Park.

Nieuws van boswachter Henk Ruseler: april

Woensdag 05 april 2017

Beste lezer, we hebben in maart al een aantal malen kunnen genieten van enkele aangename en zomerse dagen en hopelijk liggen er voor de maand april ook behoorlijk wat zonuren in het verschiet. Niet alleen wij maar ook de reptielen en amfibieën op het Park zijn gek op zon. Als koudbloedige dieren zijn zij immers afhankelijk van zonnewarmte. Wanneer je in de aanstaande periode het Park bezoekt, zal je ontdekken dat struiken zoals Kamperfoelie en Krent beginnen uit te lopen. Het is wel te hopen dat wij dan geen strenge vorstperiode meer krijgen waardoor het jonge lot zou kunnen bevriezen.

Download nu de Wild Finder App

Zaterdag 01 april 2017

Voor bezoekers van het Park is het nu mogelijk om te zien waar edelherten, wilde zwijnen en moeflons zich ophouden. Met de speciale Wild Finder App wordt de actuele verblijfplaats van het wild op het scherm van je smartphone zichtbaar, en worden de kansen op het zien van wild gemaximaliseerd. (HET GAAT HIER OM EEN 1 APRILGRAP)

Het Nationale Park De Hoge Veluwe lanceert Wild Finder App

Dinsdag 28 maart 2017

HOENDERLOO - Voor bezoekers van het Park is het binnenkort mogelijk om te zien waar edelherten, wilde zwijnen en moeflons zich ophouden. Met de speciale Wild Finder App wordt de actuele verblijfplaats van het wild op het scherm van je smartphone zichtbaar, en worden de kansen op het zien van wild gemaximaliseerd. (HET GAAT HIER OM EEN 1 APRILGRAP)

Medewerkers van Pluryn stoppen per 1 april met werkzaamheden in de Theekoepel

Vrijdag 17 maart 2017

Per 1 april stoppen de medewerkers van Pluryn met hun werkzaamheden in de Theekoepel. Op 26 oktober 2016 tekenden Pluryn en Het Nationale Park De Hoge Veluwe een samenwerkingsconvenant. Dit convenant blijft van kracht, want er wordt met veel plezier op meerdere plekken in het Park samengewerkt.

Kom tweede paasdag naar Het Nationale Park De Hoge Veluwe en geniet van diverse leuke activiteiten

Donderdag 16 maart 2017

HOENDERLOO - Op tweede paasdag, maandag 17 april, zijn er diverse leuke activiteiten georganiseerd in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Er is voor iedereen wat te doen, van jong tot oud.