Nieuws

Wynaendts in RvT Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Dinsdag 22 december 2020

HOENDERLOO - Per 1 januari 2021 is de heer ir. A.R. Wynaendts benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe in de vacature die is ontstaan door het vertrek van de heer mr. H.Th.E.M. Rottinghuis. De heer Wynaendts is oud-CEO van Aegon NV, commissaris bij Air France-KLM en Citigroup en voorzitter van de Raad van Toezicht van Rijksmuseum. 

Actie Meer Bomen Nu haalt zaailingen van grove den uit het Park

Dinsdag 22 december 2020

Op woensdag 16 en donderdag 17 december zijn er vanuit de landelijke actie Meer Bomen Nu zaailingen van de grove den opgehaald uit het Park. Stichting Nationale Boomfeestdag, MEERGroen, Caring Farmers en Urgenda hebben de handen ineen geslagen om deze winter minimaal 1 miljoen bomen gratis weg te geven.

Nieuws van boswachter Henk Ruseler: januari

Maandag 21 december 2020

Al decennia maak ik met mijn beste vriend op de laatste dag van het jaar een stevige voettocht. Afwisselend kiezen we voor een route op De Hoge Veluwe of in zijn werkgebied Kroondomein het Loo. Dit jaar vertrokken wij vanaf de Pampel richting het Deelense Veld en Hoog Baarlo, dat voor ons de twee meest favoriete gebieden zijn. In eerdere columns heb ik al eens de loftrompet gestoken over het winterse bos. De prachtige boomvormen, de begroeiing met mossen en korstmossen op takken en stammen, liefst omsluierd door winternevel en je hebt een prachtig decor om mijmerend het jaar uit te gaan.

Geniet thuis van een heerlijk wildmenu uit het Park

Donderdag 17 december 2020

Vanaf nu kunt u de gerechten van De Hoge Veluwe ook thuis beleven. Het Parkrestaurant biedt u traiteurservice voor thuis! Stel zelf uw wildmenu samen en geniet van een heerlijk wildmenu, met wild uit eigen Park.

Alle activiteiten tot nader order geannuleerd

Dinsdag 15 december 2020

In verband met de aangescherpte Coronamaatregelen zijn alle activiteiten, excursies en rondleidingen tot nader order geannuleerd.

Jubilerend Jachthuis Sint Hubertus op bijzondere wijze uitgelicht

Woensdag 09 december 2020

HOENDERLOO – Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Jachthuis is deze week een buiten-fototentoonstelling geopend. Twaalf fotodoeken langs de Berlagewandeling met afbeeldingen van de aanleg, bewoning door het echtpaar Kröller-Müller, de restauratie tot en met een natuurgetrouwe replica in Madurodam, geven een historisch beeld over 100 jaar Jachthuis.

Park Paviljoen genomineerd voor Beste Vergaderlocatie van het jaar

Dinsdag 01 december 2020

Het Park Paviljoen is door Meetingsplatform.nl genomineerd voor Beste Vergaderlocatie 2020. 

De MEETINGS® Awards zijn publieksprijzen voor de beste MICE-locaties en -bedrijven.