Nieuws

Laad uw elektrische fiets op in het centrum van het Park

Vrijdag 14 januari 2022

In het centrum van het Park kunt u vanaf nu uw elektrische fiets opladen.

Alle rust en ruimte om te genieten op De Hoge Veluwe

Maandag 10 januari 2022

We heten u van harte welkom in het Park. Met ruim 5.400 hectare aan diverse landschappen is er voldoende ruimte voor iedereen om in alle rust te genieten.Frisse lucht is belangrijk, kom lekker naar buiten om te wandelen of te fietsen. Houd rekening met elkaar en houd u aan de maatregelen, dan is het Park veilig en toegankelijk voor iedereen.

Snapshot Hoge Veluwe foto’s worden vanaf heden door slimme computers geanalyseerd

Donderdag 06 januari 2022

Sinds 2013 doet Wageningen University met behulp van cameravallen onderzoek naar het gedrag van wilde dieren op Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Al snel bleek dat de camera’s zo een grote hoeveelheid foto’s leverden (meer dan 1 miljoen per jaar), dat deze onmogelijk door een beperkt aantal onderzoekers en vrijwilligers konden worden bekeken en beoordeeld. Daarop werd besloten om de hulp van geïnteresseerde burgers in te roepen.    

Hoeveel dieren lopen er rond in het Park?

Dinsdag 04 januari 2022

Het Nationale Park De Hoge Veluwe huist vele diersoorten. Zoals u wellicht weet zijn er in het Park verschillende populaties reeën, edelherten, moeflons en wilde zwijnen. Om al deze populaties goed en gezond te houden, passen wij beheersmaatregelen toe. Deze beheersmaatregelen zijn altijd gebaseerd op onderzoek en monitoring in het Park zelf.

Onderzoek van een middeleeuwse handelsroute op het Oud-Reemsterzand

Maandag 03 januari 2022

In het Nationale Park De Hoge Veluwe komen honderden historische wegen voor. Dat zijn niet alleen de zandwegen zoals we die tegenwoordig nog vaak in het landschap aantreffen, maar ook allerlei oudere karresporen die verborgen liggen in de heide of het bos en die alleen door gedetailleerd veldwerk kunnen worden opgespoord. Onder andere Gerrit Breman heeft zich hiermee in het Park uitgebreid beziggehouden.

Nieuws van boswachter Henk Ruseler: januari

Zondag 02 januari 2022

Voor het eerst in 41 jaar, proefde ik de luxe om tussen de voorbije feestdagen alle dagen vrij te zijn. Altijd waren er in de laatste week van het jaar leuke klussen waardoor ik geen verlof wilde opnemen en de laatste twintig jaar verzorgde ik in het staartje van het jaar, voor liefhebbers van De Hoge Veluwe, nog een wandelsafari.

Wildpakketten voor thuis

Zaterdag 01 januari 2022

Vanaf nu zijn er bij het afhaalpunt van de Parkwinkel weer heerlijke en complete wildpakketten te koop, met wild uit eigen Park. Haal de smaken van het Park in huis met deze prachtige ingrediënten en heldere bereidingstips van onze chef.