Nieuws

Donaties gevraagd: natuurboeken voor De Hoge Veluwe Buitenschool

Vrijdag 18 oktober 2019

De voormalige Parkwinkel in het Museonder wordt momenteel omgebouwd tot De Hoge Veluwe Buitenschool. Heeft u boeken over bomen, bos of natuur liggen die u niet gebruikt? Wij zouden ze graag als donatie voor onze Buitenschool ontvangen!

Werkzaamheden N804 van 21 oktober t/m half november

Dinsdag 15 oktober 2019

Wegens werkzaamheden is de Deelenseweg N804 tijdelijk afgesloten. Dit is de weg aan de oostkant van het Park, de N311 en Hoenderloo. Verkeer vanaf het zuiden kan gebruikmaken van ingang Schaarsbergen (niet voor touringcars) of de omleiding volgen. Op 6 en 7 november is ingang Hoenderloo twee dagen lang niet bereikbaar voor verkeer.

Moeflons in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Donderdag 10 oktober 2019

De moeflon is een icoon van Het Nationale Park De Hoge Veluwe, net als de Witte Fiets en het Jachthuis Sint Hubertus. Wat maakt de moeflon van De Hoge Veluwe zo bijzonder?

Uitslagen van De Hoge Veluwe Loop 2019

Zondag 06 oktober 2019

De uitslagen van de Hoge Veluwe Loop zijn bekend. Alle uitslagen vindt u hier.

NPDHV wil meer regie bij grondeigenaren in Nationale Omgevingsvisie

Woensdag 02 oktober 2019

HOENDERLOO – Nederland staat voor grote uitdagingen die van invloed zijn op de fysieke leefomgeving, met complexe opgaven zoals verstedelijking, verduurzaming en klimaatadaptatie. Dit vraagt om een nieuwe en integrale manier van werken door de overheid, waarmee keuzes voor de leefomgeving sneller en beter te maken zijn. De Ontwerp Nationale Omgevingsvisie (‘ontwerp-NOVI’) is een voorstel van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voor een gezamenlijke aanpak, die leidt tot een duurzaam perspectief voor de leefomgeving. Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft gereageerd op dit voorstel.

Junior Rangers gezocht

Zondag 29 september 2019

Ben je tussen de 12 en 18 jaar, houd je van de natuur en ben je niet bang om vies te worden? Word dan Junior Ranger in Het Nationale Park De Hoge Veluwe!

Nieuws van boswachter Henk Ruseler: oktober

Donderdag 26 september 2019

Vallende noten, het getrompetter van overtrekkende kraanvogels of de harde klap op het moment dat twee moeflonrammen op elkaar beuken zijn zo van die geluiden die je in oktober op De Hoge Veluwe kunt horen. Maar de astronomische herfst is bijna een week oud en langzamerhand valt de stilte weer over Het Nationale Park De Hoge Veluwe.