Nieuws

Ruimte, veiligheid en genieten: De Hoge Veluwe verruimt de openingstijden en opent meer faciliteiten

Donderdag 14 mei 2020

HOENDERLOO – Vanaf vrijdag 15 mei a.s. gaat Het Nationale Park De Hoge Veluwe terug naar zijn standaardopeningstijden. Dit houdt in dat de door velen zo gemiste avondopenstelling weer van kracht is en het Park dagelijks via de entrees bij Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen van 08:00 tot 21:00 geopend is voor bezoekers. Het Parkrestaurant en het Museonder gaan weer open per 1 juni. De camping per 1 juli.

Wegwerkzaamheden N304 (Otterlo-Hoenderloo)

Vrijdag 08 mei 2020

Van 8 mei tot eind juni 2020 worden er wegwerkzaamheden uitgevoerd aan de N304 (Otterlo-Hoenderloo). Deze werkzaamheden zullen in 3 fases uitgevoerd worden. Bij de laatste fase is de N304 deels afgesloten voor verkeer. Doorgaand verkeer wordt ter plaatse omgeleid. De Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum blijven bereikbaar tijdens deze werkzaamheden.

   

  Theehuis De Kemperberg

  Donderdag 07 mei 2020

  Sinds kort is er op De Hoge Veluwe een nieuw horeca-uitgiftepunt: Theehuis De Kemperberg. Een opmerkelijk gebouw, een beetje verscholen tussen het groen vlakbij Ingang Schaarsbergen.

  Voor het eerst in haar roemruchte historie wordt het gebouw als theehuis gebruikt. Normaliter dient het voormalige koetshuis van Villa De Kemperberg als verenigingsgebouw voor de leden van de Vereniging van Vrijwilligers van De Hoge Veluwe. Nu kunt u er op weekend-, feest- en vakantiedagen tussen 11 en 16 uur terecht voor een drankje en snack. Vanaf ingang Schaarsbergen vindt u het theehuis na anderhalve kilometer rijden of fietsen richting het centrum van het Park.

  Nieuws van boswachter Henk Ruseler: mei

  Maandag 04 mei 2020

  Wonen midden in ons mooie Park. Een betere plek kun je haast niet bedenken, dat genot ervaar ik alweer bijna veertig jaar. Begin jaren tachtig had ik nog geen internet of tv en was ik zo verzot op mijn droombaan als jachtopzichter, dat ik bijkans zeven dagen per week aan het werk was. Een periode in mijn leven waarin ik het gevoel kreeg soms ver van de ‘boze’ buitenwereld afgesloten te zijn.

  STEUN ONS PARK, JUIST NU!

  Vrijdag 01 mei 2020

  De gehele wereld wordt hard geraakt door het Coronavirus en dit veroorzaakt grote onzekerheid bij iedereen. Zo ook bij Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Er komen minder mensen naar het Park en minder betalende bezoekers betekent minder inkomsten. Het Nationale Park De Hoge Veluwe voert namelijk een zelfstandige exploitatie waarbij 90% uit eigen inkomsten bestaat en slechts 10% uit subsidie. Deze subsidie betreft de SNL regeling waar iedere bos-en natuureigenaar in Nederland recht op heeft.

  Hoge Veluwe opent meer servicepunten voor bezoekers

  Vrijdag 01 mei 2020

  De afgelopen maand heeft Het Nationale Park De Hoge Veluwe gebruikt om passende oplossingen te vinden op het nieuwe normaal van de 1,5-meter-samenleving. Zo worden per vrijdag 1 mei de Parkwinkel, de Theekoepel bij Jachthuis Sint Hubertus en het Theehuis De Kemperberg als afhaallocatie voor diverse kleine versnaperingen in gebruik genomen. Tevens kunnen de bezoekers van het Park picknickpakketten en andere Hoge Veluwe to go-producten in het Park Paviljoen kopen.

  Klimaatbestendig bos geplant in NPDHV

  Dinsdag 07 april 2020

   HOENDERLOO - Natuur en landschap zijn continu in beweging. Soms door natuurlijke oorzaken, maar vaak als gevolg van menselijke activiteit. De laatste jaren hebben verzuring en klimaatverandering een grote impact op de natuur. Deze veranderingen gaan zo snel en rigoureus, dat verschillende soorten dreigen te verdwijnen. Het Nationale Park De Hoge Veluwe zet daarom diverse beheermaatregelen in om de effecten van verzuring op heidevelden en zandgronden tegen te gaan. Onlangs is er in het Park een stuk ‘klimaatbestendig bos’ geplant.