Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees hier meer over in onze privacyverklaring.

Nieuws

Wegwerkzaamheden ten zuiden van het Park

Donderdag 21 februari 2019

Vanaf maandag 11 maart 2019 worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de Koningsweg (N311) en de Apeldoornseweg (N784) in Arnhem. Dit heeft ook invloed op de bereikbaarheid van het Park en met name ingang Schaarsbergen.

Onderzoek naar duurzaam bosgebruik

Donderdag 21 februari 2019

Het belang van bos als duurzame bron van grondstoffen neemt sterk toe. Hout is een milieuvriendelijke grondstof, en wordt ook ingezet als energiebron. Bovendien ligt in bossen veel koolstof opgeslagen. Dit koolstofreservoir, en de vermeden uitstoot van CO2 door het gebruik van houtproducten, maken bos een belangrijke spil in het huidige klimaatdebat. 

Nieuws van boswachter Henk Ruseler: maart

Donderdag 21 februari 2019

Hoewel ik beslist geen hekel aan de winter heb, zijn de eerste signalen dat het voorjaar in aantocht is wel iets om blij van te worden. Hoe mooi is het om op de vlakten weer de zang van veld- en boomleeuwerik te horen en in de bossen mijn onbetwiste favoriet als voorjaarsbode: de heldere melancholische en vérdragende zang van de grote lijster.

De legende van het kasteel van Berg en Dal

Woensdag 13 februari 2019

In de maanden februari en maart staat het Nationale Park De Hoge Veluwe volledig in het teken van Veluwse verhalen en geschiedenis, tijdens het evenement Sagen en Legenden. Dit sfeervolle evenement geeft bezoekers van het Park de mogelijkheid om op een inspirerende manier kennis te maken met de vele verhalen die De Hoge Veluwe rijk is.

Beleef de sagen en legenden van De Hoge Veluwe

Donderdag 07 februari 2019

HOENDERLOO - Tijdens de voorjaarsvakantie verandert het centrum van Het Nationale Park De Hoge Veluwe in een mystieke, Keltische wereld. Het evenement Sagen en Legenden, van zaterdag 16 februari tot en met zondag 3 maart, laat bezoekers op een inspirerende manier kennismaken met de vele verhalen die De Hoge Veluwe rijk is.

Nieuws van boswachter Henk Ruseler: februari 2019

Donderdag 24 januari 2019

Vannacht heeft het voor de tweede maal achtereen bij de Pampel tien graden gevroren. En naar verwachting houdt de vorst ons nog een poos in zijn greep. Gaan de vijvers bij Hubertus dit jaar dan toch weer het toneel van ijspret worden? Die droge vrieskoude is heerlijk en wanneer ik tijdens zo’n koude nacht buiten loop gaan mijn gedachten vaak terug naar de winters dat ik als faunabeheerder verantwoordelijk was voor het afschot van de wilde zwijnen.

(Nog) niet schaatsen bij Jachthuis Sint Hubertus

Woensdag 23 januari 2019

Er is gisteren een flink pak sneeuw gevallen, ook op het ijs. Onze ijsmeester heeft zijn uiterste best gedaan, maar door water langs de randen is het helaas niet mogelijk om het pak sneeuw te verwijderen. Schaatsen op de vijver is daarom ook de komende tijd niet mogelijk.