Schaatsen bij het Jachthuis Sint Hubertus toegestaan

Woensdag 10 februari 2021

Het gebeurt zeker niet elk jaar, maar vanaf zaterdag 13 februari is het weer mogelijk om te schaatsen op de vijver bij Jachthuis Sint Hubertus.

De terreinbeheerders van De Hoge Veluwe hebben de afgelopen dagen hard gewerkt om het ijs geschikt te maken voor schaatsers en het ijs is dik genoeg verklaard door de ijsmeester.

Het Park vraagt bezoekers nadrukkelijk om rekening te houden met de geldende maatregelen;
- Schaatsen mag met maximaal 2 volwassenen samen.
- Volwassenen moeten minimaal 1,5m afstand van elkaar houden.
- Alléén het ijs betreden waar dat toegestaan is.
- Volg te allen tijde de aanwijzingen op van de aanwezige medewerkers van het Park.

Het is niet zeker hoe lang het ijs geschikt blijft om op te schaatsen. De meest actuele informatie hierover is te vinden op hogeveluwe.nl en de social media pagina’s van het Park.

Wandelen in winters landschap
Wat is er fijner dan een heerlijke frisse wandeling maken? Bedekt onder een witte deken doet het Park denken aan een magisch winterwonderland. Geniet van de rust en de ruimte in het Park en haal onderweg een lekker warm drankje to go bij het uitgiftepunt van het Parkrestaurant, de foodcontainer in het centrum of de Theekoepel bij Jachthuis Sint Hubertus.

Witte Slee
In het centrum van het Park kunt u een gratis Witte Slee lenen. Er zijn er 24 dus op=op. Brengt u hem na gebruik weer terug, zodat iemand anders er van kan genieten?

Park goed toegankelijk
De autowegen en fietspaden in Het Nationale Park De Hoge Veluwe zijn prima berijdbaar ondanks het winterweer. Juist nu is het prachtig om het Park te bezoeken. Het witte landschap maakt genieten van de natuur nog specialer en nodigt uit voor een mooie ontdekkingstocht.

Deel uw winterse foto!
We vinden het heel leuk om te zien hoe u geniet van de sneeuw in het Park. Heeft u een mooie foto gemaakt? Deel hem via Instagram, met #hogeveluwewinter. De mooiste foto’s plaatsen we door op onze social media.