Kröller-Müller Museum

Van wereldniveau

Het Kröller-Müller Museum is het tweede huis van Vincent van Gogh. Met bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen bezit het museum de op een na grootste Van Goghverzameling ter wereld.

Daarnaast bevat de collectie topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Met tijdelijke tentoonstellingen houdt het museum aansluiting bij het publiek en de actualiteit.

Huidige tentoonstelling:

12 oktober 2019 tot 19 januari 2020: 'Het leven getekend'
Deze werken op papier laten het alledaagse leven zien in de periode 1850-1950; van het straatleven tot het nachtleven. De tentoonstelling bevat enkele werken die maar zelden te bezichtigen zijn.
Houdt u zelf ook van tekenen? Koop dan voor € 2 het 'Tekenboek' in de museumwinkel van het Kröller-Müller Museum en teken zelf mee.

Beeldentuin

Het museum wordt omgeven door een van de grootste beeldentuinen van Europa. Een buitenzaal van 25 hectare waarin moderne beeldhouwkunst een natuurlijke bestemming vindt. Verspreid door de tuin staan ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars, van Auguste Rodin tot Henry Moore, van Jean Dubuffet tot Joep van Lieshout.

Geschiedenis

Het Kröller-Müller Museum is het levenswerk van Helene Kröller-Müller. Tussen 1907 en 1922 koopt zij samen met haar man Anton Kröller bijna 11.500 kunstwerken aan, waarmee haar verzameling tot de grootste privécollecties van de twintigste eeuw gerekend kan worden. Op 13 juli 1938 opent het Kröller-Müller Museum zijn deuren. Het ontwerp is van de Belgische architect Henry van de Velde.  In de jaren zeventig is er een vleugel aangebouwd, ontworpen door de Nederlandse architect Wim Quist.

www.krollermuller.nl