Kröller-Müller Museum

Van wereldniveau

Om het museum te bezoeken heeft u altijd een geldig entreebewijs voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe nodig (te koop via onze online ticketshop of bij de entrees van het Park). Daarnaast dient u van te voren online een museumticket met tijdvak te reserveren via de website van het Kröller-Müller Museum.

Ook als u gratis toegang heeft tot het museum met een Museumkaart, VriendenLoterij , voucher, VIP-kaart, Rembrandtkaart of ICOM-kaart moet u van te voren een tijdvak reserveren. U kunt uw museumticket hier kopen. Op vertoon van een ICOM of Rembrandtkaart bij de ingang van het Park is toegang tot Het Nationale Park De Hoge Veluwe gratis (exclusief parkeren).

Het Kröller-Müller Museum is het tweede huis van Vincent van Gogh. Met bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen bezit het museum de op een na grootste Van Goghverzameling ter wereld.Daarnaast bevat de collectie topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Met tijdelijke tentoonstellingen houdt het museum aansluiting bij het publiek en de actualiteit.

Huidige tentoonstellingen:

Bekijk de huidige tentoonstellingen van Het Kröller-Müller Museum hier.

Beeldentuin

Het museum wordt omgeven door een van de grootste beeldentuinen van Europa. Een buitenzaal van 25 hectare waarin moderne beeldhouwkunst een natuurlijke bestemming vindt. Verspreid door de tuin staan ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars, van Auguste Rodin tot Henry Moore, van Jean Dubuffet tot Joep van Lieshout.

Geschiedenis

Het Kröller-Müller Museum is het levenswerk van Helene Kröller-Müller. Tussen 1907 en 1922 koopt zij samen met haar man Anton Kröller bijna 11.500 kunstwerken aan, waarmee haar verzameling tot de grootste privécollecties van de twintigste eeuw gerekend kan worden. Op 13 juli 1938 opent het Kröller-Müller Museum zijn deuren. Het ontwerp is van de Belgische architect Henry van de Velde.  In de jaren zeventig is er een vleugel aangebouwd, ontworpen door de Nederlandse architect Wim Quist.

www.krollermuller.nl