Particulieren

Draag bij aan een duurzame toekomst

Het Nationale Park De Hoge Veluwe kan niet zonder financiële steun. De bijdragen van onze particuliere donateurs zorgen er mede voor dat wij dit unieke Park als 'groene schatkamer van Nederland' kunnen behouden en doorgeven aan volgende generaties. We zetten daarbij onverminderd in op biodiversiteit en duurzaam beheer, educatie en goede toegankelijkheid. Lees hier meer.

Welke mogelijkheden zijn er?

Als particulier kunt u zich op verschillende manieren aan het Park verbinden: als lid van een van onze Vriendenkringen, door een Fonds op naam op te richten of door middel van een nalatenschap.

Wat heeft het Park te bieden?

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een museum van landschappen. Heide, zandverstuivingen, loofbos, naaldbos, droge en natte vennetjes: u komt het allemaal tegen tijdens een (fiets)tocht, te voet of op onze gratis Witte Fietsen door het uitgestrekte gebied. Het grotendeels beschermde natuurgebied (Natura 2000) herbergt een enorme hoeveelheid flora en fauna – sommige bedreigde soorten komen alleen hier voor. De stichters van het Park, Anton en Helene Kröller-Müller, combineerden binnen het landgoed De Hooge Veluwe hun liefde voor natuur en kunst ‘tot nut en genot der gemeenschap’, zodat zo veel mogelijk mensen ervan kunnen genieten. In het Park vindt u ook het ondergrondse natuurmuseum Museonder, het volledig door architect Berlage ontworpen Jachthuis Sint Hubertus en het Kröller-Müller Museum. Het Park staat voor beleving, verstilling en verbeelding: er is veel om van te genieten en u over te verwonderen.

Wat mag u van ons verwachten?

Wij laten onze particuliere donateurs graag ervaren hoe belangrijk u voor het Park bent. We houden u op de hoogte van ontwikkelingen en projecten, ontmoeten u persoonlijk bij exclusieve evenementen en bieden u privileges waarmee u, samen met uw familie en vrienden, van het Park kunt genieten. Onze donateurs vertellen u er graag meer over.

Helpt u mee?

U kunt bijdragen aan het voortbestaan van deze unieke combinatie van natuur, kunst, architectuur en historie. Aan een duurzaam Park dat we met een gerust hart kunnen doorgeven aan volgende generaties. Onze steunstichting het Hoge Veluwe Fonds heeft een ANBI-Status en CBF-keurmerk. U geniet belastingvoordeel wanneer u uw particuliere donatie voor vijf jaar vastzet.
Ook eenmalige donaties zijn van harte welkom. Deze kunt u overmaken aan het Hoge Veluwe Fonds, IBAN: NL06 RABO 0136 5688 66. Als u uw (e-mail)adres in de omschrijving vermeld, kunnen we u persoonlijk bedanken.

Meer weten?
Onze collega’s Marjon Lambooij (Hoofd Fondsenwerving) en Annewil Nieuwenhuizen (Medewerker Fondsenwerving) informeren u graag verder. U kunt contact met hen opnemen via fondsenwerving@hogeveluwe.nl of 055 37 88 100.