Steun het Park als particulier

Wilt u als particulier het Park steunen met een periodieke schenking of nalatenschap?

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een Stichting met een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Uw giften zijn daardoor fiscaal aftrekbaar en het Park hoeft geen belasting te betalen over uw gift.

Uw bijdrage investeren wij direct in de ontwikkeling van duurzame natuurprojecten, het verbeteren van voorzieningen, het nieuwe ‘Hart’ van het Park en educatieve projecten.

Periodiek schenken
Als u periodiek schenkt, kunt u uw schenking aan het Park volledig aftrekken voor de inkomstenbelasting zonder dat door de belastingdienst een drempel wordt gehanteerd. Wel geldt de wettelijke verplichting dat u minimaal 5 jaar lang jaarlijks ongeveer hetzelfde bedrag schenkt. De hoogte van uw belastingaftrek is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Meer informatie over schenken met belastingvoordeel vindt u op de website van de Belastingdienst. Sinds 2014 is het niet meer noodzakelijk een periodieke schenking door een notaris in een akte vast te laten leggen. 

Voor het vastleggen van uw schenking kunt u het formulier ‘Overeenkomst periodieke Gift in geld’ van de Belastingdienst gebruiken (zie onderstaande button). U vult het uitgeprinte formulier in en stuurt dit in een ongefrankeerde envelop naar Stichting Hoge Veluwe Fonds, Antwoordnummer 2001, 7350 ZX Hoenderloo. 

Overeenkomst periodieke Gift in geld

Nalaten
U kunt ons opnemen in uw testament door het Park tot (mede-)erfgenaam benoemen. Met een legaat bepaalt u precies welk deel u van uw erfenis u aan ons nalaat. Uw notaris kan u adviseren over alle mogelijkheden en het vastleggen van uw ‘uiterste wil’ in een akte.

Wilt u het Park opnemen in uw testament, dan kunt u de volgende gegevens gebruiken:

Stichting Hoge Veluwe Fonds
Apeldoornseweg 250
7351 TA Hoenderloo
IBAN: NL06 RABO 0136 5688 66

Wilt u een oriënterend gesprek over schenken of nalaten,schroom niet contact op te nemen via onderstaand contactformulier met Harald de Boer, directeur Hoge Veluwe Fonds: