Periodieke schenking

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een Stichting met een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Uw giften zijn daardoor fiscaal aftrekbaar en het Park hoeft geen belasting te betalen over uw gift.

Periodiek schenken

Als u periodiek schenkt, kunt u uw schenking aan het Park volledig aftrekken voor de inkomstenbelasting zonder dat door de belastingdienst een drempel wordt gehanteerd. Wel geldt de wettelijke verplichting dat u minimaal 5 jaar lang jaarlijks hetzelfde bedrag schenkt. De hoogte van uw belastingaftrek is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Meer informatie over schenken met belastingvoordeel vindt u op de website van de Belastingdienst. Sinds 2014 is het niet meer noodzakelijk een periodieke schenking door een notaris in een akte vast te laten leggen. 

Voor het vastleggen van uw schenking kunt u het formulier ‘Overeenkomst periodieke Gift in geld’ van de Belastingdienst gebruiken (zie onderstaande button). U vult het uitgeprinte formulier in en stuurt dit in een ongefrankeerde envelop naar Stichting Hoge Veluwe Fonds, Antwoordnummer 2001, 7350 ZX Hoenderloo. 

Overeenkomst periodieke Gift in geld

Een periodieke schenking voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe kunt u afsluiten voor € 50, €100, €150 of meer.

Wilt u een oriënterend gesprek met de afdeling fondsenwerving over periodiek schenken, dan kunt u contact opnemen met Margot Palmen en Annewil Nieuwenhuizen, via fondsenwerving@hogeveluwe.nl.