Werken bij het Park met Susanne Meerveld

ontdek meer

Functie: Medewerker Bezoekersmanagement

Werkzaam sinds: 2016

Waarom ben jij voor het Park gaan werken?:

Destijds was ik op zoek naar een nieuwe baan en mijn broer werkte al voor het Park. Thuis hoorde ik dus al heel veel goede verhalen over het Park, en ze waren op zoek naar iemand. De rest is geschiedenis!

Wat maakt je functie zo leuk/uitdagend?

Ik werk zowel bij de ingang als bij het Bezoekerscentrum. Bezoekers komen met een bepaalde verwachting aan de poort of aan de balie, je wilt daarom altijd je best doen om deze verwachtingen waar te maken, maar eigenlijk liever nog te overtreffen. Een goed ontvangst met de nodige informatie zorgt ervoor dat ze een fantastische dag tegemoet gaan. Daarnaast kom je ook in contact met veel verschillende bezoekers die met verschillende intenties naar het Park gaan. Sommige komen puur voor de natuur, andere bezoekers komen juist voor het Museum of een leuk evenement.

Wat maakt het werken in het Park zo leuk/uitdagend?

De arbeidsvoorwaarden zijn hier erg goed en het werk is erg afwisselend. Ik kan daarnaast op verzoek mijn werkuren ook aanpassen, zodat ik mij ook goed kan concentreren op mijn studie. In het hoogseizoen kan ik er juist voor kiezen om meer uren te draaien, dat maakt het allemaal wel erg prettig. Bovendien heb ik leuke collega’s, wat fijn samenwerken is.

Wat het werken in het Park verder zo leuk maakt is dat er verschillende medewerkers vanuit verschillende afdelingen zijn, maar wij staan allemaal voor 1 doel: het beheer van de natuur op De Hoge Veluwe, en dit te mogen delen met bezoekers. Ook het verhaal van het unieke Park is erg bijzonder, wat zowel nationaal als internationaal erkenning en waardering krijgt. Daarnaast is het voor iedereen toegankelijk. Voor zowel jongeren als ouderen, voor groepen en mindervaliden. Iedereen kan er op zijn eigen manier van genieten, wat mij persoonlijk veel voldoening geeft. Ik ben trots dat ik werkzaam ben voor De Hoge Veluwe.