Vacature: Natuurgids (vrijwillig)

Heeft u hart voor de natuur? Wilt u uw kennis en enthousiasme overdragen aan bezoekers van Het Nationale Park De Hoge Veluwe en hen een onvergetelijke dag bezorgen? Dan is de opleiding Natuurgids Hoge Veluwe wat voor u! Kom ons team versterken en krijg de unieke kans om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen en uw liefde voor natuur te delen.

Word natuurgids!
In januari 2022 start de werkgroep natuurgidsen van de vereniging Vrienden van De Hoge Veluwe weer een nieuwe natuurgidsenopleiding. De opleiding loopt van eind januari 2022 tot juni 2023 en is een unieke gelegenheid voor diegene die hun liefde voor de natuur willen delen met bezoekers van het Park. Geïnteresseerd? Op zaterdagmorgen 11 december is er een informatiebijeenkomst voor belangstellenden. Meld u aan door een mail te sturen naar opleidingen.natuur@vrijwilligershogeveluwe.nl.

Inhoud gidsenopleiding
De natuurgidsen zijn het visitekaartje van het Park, daarom investeert De Hoge Veluwe in zijn gidsen met een kwalitatief hoogstaande opleiding. De opleiding is bedoeld voor mensen die zich actief willen inzetten.

Het Park biedt een unieke combinatie van natuur, cultuur en architectuur. Al deze onderdelen komen dan ook ruimschoots in de opleiding aan de orde, zoals bijvoorbeeld de familie Kröller-Müller (de stichters van het Park), fauna en flora in het Park, geologie en landschappen, beeldende kunst en rijksmonumenten. Daarnaast wordt aandacht besteed aan persoonlijke communicatie en het rondleiden van groepen, waaronder scholieren. U wordt dus allround opgeleid en krijgt de kans om veel verschillende soorten groepen te begeleiden.

Wij bieden onder andere:

  • Dienstkaart (het hele jaar door gratis toegang tot het Park)
  • Maandelijks een theoriedag, daarna wekelijks het veld in onder begeleiding van ervaren coaches
  • Kennis
  • Gezelligheid

Meer informatie

Geïnteresseerd? Meld u aan voor de informatiebijeenkomst door een mail te sturen naar opleidingen.natuur@vrijwilligershogeveluwe.nl.
Aanmelden kan tot maandag 6 december a.s.