Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees hier meer over in onze privacyverklaring.

Persberichten

Commissaris van de Koning Clemens Cornielje legt steen bij nieuwbouw De Hoge Veluwe

Woensdag 16 januari 2019

HOENDERLOO – Op woensdagmiddag 16 januari legde Clemens Cornielje, commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, een steen om de bouwwerkzaamheden van het nieuwe multifunctionele publieksgebouw van Het Nationale Park De Hoge Veluwe te markeren.

Duizenden mensen uit binnen- en buitenland bekijken wild van De Hoge Veluwe vanuit de luie stoel

Dinsdag 18 december 2018

HOENDERLOO - Nu het steeds kouder en guurder wordt, zijn veel mensen eerder geneigd om binnen te blijven, in plaats van de natuur in te gaan. Niks mis mee, want tegenwoordig is het ook mogelijk om vanuit de eigen luie stoel edelherten, wilde zwijnen, moeflons en reeën te spotten, met Snapshot Hoge Veluwe. Al vele duizenden mensen uit binnen- en buitenland hebben de afgelopen maanden ontdekt hoe leuk en spannend het is om online wild te kijken, wat niet zonder gevolgen is gebleven; binnenkort bereikt het project namelijk de symbolische grens van een miljoen observaties. ​

Brand bij boerderij De Zwarte Berg

Donderdag 22 november 2018

Gisteravond heeft een felle brand boerderij De Zwarte Berg bij ingang Hoenderloo in de as gelegd. De Zwarte Berg wordt niet permanent bewoond, maar is in gebruik als gastenverblijf voor Parkrelaties.

Snapshot Hoge Veluwe genomineerd voor European Excellence Award

Donderdag 08 november 2018

Een klein half jaar na de lancering van het burgerwetenschapsproject Snapshot Hoge Veluwe, is het genomineerd voor de European Excellence Awards; Europa’s toonaangevende prijzen op het gebied van PR en communicatie. De Hoge Veluwe is geselecteerd in de categorie Science & Education.

NP De Hoge Veluwe sluit Park voor wilde zwijnen

Woensdag 31 oktober 2018

HOENDERLOO – De Afrikaanse varkenspest rukt steeds verder op richting Nederland. Inmiddels is het virus ook in België aangetroffen. Het Nationale Park De Hoge Veluwe treft daarom nu maatregelen.

Uitslagen Hoge Veluwe Loop 2018

Maandag 08 oktober 2018

Na een geweldig mooi Hoge Veluwe Loopweekend feliciteren wij iedereen met het behalen van zijn en haar sportieve prestaties.

Lekker bewegen tijdens het Hoge Veluwe Loopweekend

Dinsdag 02 oktober 2018

HOENDERLOO – Op 6 en 7 oktober aanstaande vindt het Hoge Veluwe Loopweekend weer plaats in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Deelnemers kunnen genieten van de frisse lucht en de mooie omgeving, en zijn ook nog gezond bezig terwijl ze (hard)lopen in de bossen en over de uitgestrekte heidevelden van De Hoge Veluwe.