Weekend van het Paard in NP De Hoge Veluwe

Dinsdag 20 juni 2023

Met vrijheidsdressuur, een politiepaardendemo, prachtige aanspanningen, horseboarding, spectaculaire shows en vooral héél veel paarden

Op 1 en 2 juli is Het Nationale Park De Hoge Veluwe het decor van het Weekend van het Paard. Een evenement voor iedereen die van paarden en natuur houdt, met onder andere een demonstratie vrijheidsdressuur én meet & greet met Youtube-ster Jesse Drenth, het indrukwekkende zesspan Shires - het grootste paardenras ter wereld - van Wouter Hazeleger en een spectaculaire demonstratie horseback archery door de Europees kampioen boogschieten te paard.

Op het evenemententerrein in het centrumgebied van het Park kunnen paardenliefhebbers beide dagen genieten van een afwisselend programma tussen 12.00 en 17.00 uur. Er zijn gezellige kraampjes en bij de foodtruck is er een uitgebreid assortiment aan lekker eten en drinken te koop. Kinderen kunnen komen knutselen bij de knutselbus, een rondje rijden op een pony in de minimanege en zich laten schminken.

Ruiters en menners gratis
Ruiters en menners hebben tijdens het Weekend van het Paard gratis toegang tot het Park, voor henzelf en de paarden!

Het Park en het paard
Al sinds zijn oprichting is het Park nauw verbonden met het paard. Stichters Anton en Helene Kröller-Müller gingen graag te paard voor een buitenrit over hun Park, alleen of met gasten. Het Park heeft uitgebreide ruiterroutes en routekaartjes voor ruiters zijn gratis verkrijgbaar bij de ingangen. Er zijn verschillende aanbindplaatsen met waterpunten in het Park, waar ruiters en hun paarden even kunnen uitrusten.

Praktische informatie
Datum: 1 en 2 juli
Tijdstip: 12.00 tot 17.00 uur
Locatie: Evenemententerrein in het centrum van Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Kosten: gratis (excl. entree Park)

Weekend van het Paard