Veelgestelde vragen

Hier vindt u antwoord op de meest gestelde vragen per onderwerp.

Klik op het onderwerp en vervolgens op de voor u meest relevante vraag. Door wederom op de tekst of het pijltje te klikken kunt u de informatie weer inklappen.

Excursies, Jachthuis Sint Hubertus, Museonder en fietsverhuur
 • Ja, onze bakfietsen zijn voorzien van bandjes waarmee een Maxi-Cosi bevestigd kan worden. 

 • Wanneer u zelf uw gereserveerde activiteit of huuritem annuleert of hier geen gebruik van maakt, heeft u geen recht op restitutie van uw aanschaf- of huurbedrag. Wanneer wij, om welke reden dan ook, uw gereserveerde item of activiteit moeten annuleren, zullen we het aankoopbedrag restitueren of u in overleg een andere datum of product aanbieden. Zie het Reglement Park voor alle toegangsregels. 

 • U kunt het Jachthuis van binnen bekijken door een rondleiding te reserveren. Het is niet mogelijk om het Jachthuis Sint Hubertus op eigen gelegenheid te bezoeken. Reserveer uw rondleiding hier.

 • Het Museonder is gratis te bezoeken, entree zit inbegrepen in de parkentree. Het Museonder is dagelijks geopend van 09.30 tot 17.30 uur. Bezoek onze website voor meer informatie.

 • Via de agenda op onze website kunt u alle excursies en activiteiten terugvinden. Bekijk de agenda.

 • Voor veel activiteiten geldt een maximaal aantal deelnemers. Voor deze activiteiten is het dan ook nodig om vooraf te reserveren. Reserveren kan door een ticket te boeken via de agenda op onze website. Hier kunt u alle activiteiten bekijken. Per activiteit staat aangegeven of reserveren nodig is. Ga direct naar de agenda.

 • Bij elke ingang van het Park is een fietsenstalling met Witte Fietsen. Daarnaast zijn er fietsenstallingen in het centrum van het Park, bij het Kröller-Müller Museum en bij Jachthuis Sint Hubertus. Er zijn ook Witte Fietsen voor kinderen beschikbaar, deze fietsen hebben geen zijwieltjes.

 • Het zitje is geschikt voor kleinere kinderen, of kunt uw tas of bagage er in kwijt. Ook zorgt het ervoor dat er geen grotere personen achterop kunnen zitten wat de veiligheid van de gebruiker en ook de levensduur van de fiets bevordert. De Witte Fietsen worden vrij gebruikt in het hele Park.

 • De Witte Fietsen zijn vrij te gebruiken door alle bezoekers. Zodra een Witte Fiets in de stalling wordt gezet, mag een andere bezoeker er gebruik van maken. Ze kunnen dus niet gereserveerd worden of op slot worden gezet. Het is ook niet toegestaan de Witte Fietsen te voorzien van een eigen slot. Het kan voorkomen dat er op drukke dagen geen Witte Fiets meer beschikbaar is op uw locatie. Wilt u zeker zijn van een fiets? Reserveer dan een blauwe huurfiets. Bekijk hier het aanbod van de huurfietsen.

 • Een Witte Fiets kan niet gereserveerd worden. Om zeker te zijn van een fiets, kunt u een fiets huren via onze webshop of via de informatiebalie van het Museonder in het Centrum. Er zijn verschillende fietsen beschikbaar, waaronder een blauwe fiets met slot en 3 versnellingen, e-bikes, maar ook aangepaste rijwielen voor mensen met een lichamelijke beperking. Bekijk hier het aanbod van de huurfietsen.

 • U kunt de huurfiets ophalen en terugbrengen bij de rijwielherstelplaats, in het Centrum van het Park. De fiets staat van 09.00 tot 17.00 uur tot uw beschikking. Bekijk hier het aanbod van de huurfietsen.

Camping
 • Het is niet mogelijk om te reserveren voor de camping. U kunt op de dag zelf na 11 uur 's morgens bij de portier van Ingang Hoenderloo informeren over het aantal beschikbare plaatsen op de camping. 

 • Op de dag van aankomst en vertrek mag u kosteloos uw vervoermiddel de camping oprijden om tent of caravan te brengen of te halen. Een auto of motor kan ook gedurende uw verblijf het Park mee ingenomen worden; hiervoor dient u wel steeds een dagkaart voor auto of motor aan te schaffen. Voor het parkeren van uw auto of motor op de parkeerplaats buiten het Park betaalt u éénmalig de kosten voor een uitrijkaart. U kunt dan steeds opnieuw de parkeerplaats af rijden wanneer u dit bij de portier aangeeft. 

 • Omdat u geen reservering kunt maken en er geen genummerde plaatsen worden toegewezen, is de actuele beschikbaarheid op de camping niet bekend. U kunt op de dag zelf na 11 uur 's morgens bij de portier van Ingang Hoenderloo informeren over het aantal beschikbare plaatsen op de camping. 

 • Campers en caravans langer dan 8 meter zijn niet toegestaan op de camping.

 • De camping is geopend vanaf 1 april 2022 tot 31 oktober 2022.

 • De camping ligt in het Park, vlakbij ingang Hoenderloo.

  Adres camping
  Houtkampweg 13
  7352 TC Hoenderloo

 • De prijzen voor een overnachting zijn afhankelijk van of u met uw caravan/camper kampeert of met een tent. Voor kinderen tot 13 jaar geldt een gereduceerde prijs. Kinderen tot 6 jaar mogen gratis mee. Indien u gebruik wilt maken van elektriciteit wordt dit los berekend. Kampeertickets kunnen alleen bij ingang Hoenderloo gekocht worden.

  Omdat u in het nationale park overnacht moet u per nacht ook de entreeprijs van het Park betalen. Ook betaalt u extra als u de auto mee wilt nemen in het Park. Op de dag van vertrek bent u geen entreeprijs verschuldigd, maar kunt u nog wel de hele dag in het Park verblijven.

  Bekijk hier alle prijzen van de camping.

 • Een eigen vuur bij je kampeerplaats is niet toegestaan. Op de centrale vuurplaats bij het sanitairgebouw kan onder voorwaarden een vuur worden gestookt, neem hiervoor contact op met de campingbeheerder. Op dit moment is het niet toegestaan om vuur te stoken in verband met de maatregelen tegen het Coronavirus. 

 • Barbecueën is enkel toegestaan als er geen brandgevaar dreigt. Voor actuele informatie kunt u kijken op het informatiebord of vraagt u de campingbeheerder.

 • Op het tentenveld zijn twee plaatsen met elektra beschikbaar en op veld 1, 2 en 3 zijn alle genummerde plaatsen voorzien van een stroomaansluiting. Wanneer u gebruik maakt van de stroomaansluiting betaalt u hiervoor €3,00 per nacht. De CEE-aansluitingen zijn belastbaar tot 4 Ampère (920 Watt).

 • Hangmatten zijn toegestaan mits u de bomen niet beschadigt. Wanneer u in de hangmat slaapt wordt deze als tent beschouwd.

Tickets & Entreeprijzen
 • Uw entreeticket is te gebruiken op de datum die vermeld staat op het ticket, u koopt online altijd een kaartje voor een specifieke datum. 

 • Kijk op onze pagina met entreeprijzen van 2022 voor een overzicht van alle dagentree- en jaarkaartprijzen van het komende jaar. 

 • Wanneer u zelf uw gereserveerde activiteit of huuritem annuleert of hier geen gebruik van maakt, heeft u geen recht op restitutie van uw aanschaf- of huurbedrag. Wanneer wij, om welke reden dan ook, uw gereserveerde item of activiteit moeten annuleren, zullen we het aankoopbedrag restitueren of u in overleg een andere datum of product aanbieden. Zie het Reglement Park voor alle toegangsregels.

 • De natuur is niet gratis, een natuurgebied moet namelijk actief beheerd worden om het in stand te kunnen houden. Het Park voert als zelfstandige stichting een grotendeels (88%) subsidieonafhankelijke exploitatie en is daardoor vrijwel geheel afhankelijk van de inkomsten uit entreegelden. Als bezoeker draagt u dus direct bij aan de instandhouding van de landschappen en het verder ontwikkelen van de biodiversiteit. Meer informatie vindt u hier.

 • Bekijk hier alle entreeprijzen.

 • U kunt e-tickets voor entree tot het Park bestellen via onze website. De aangekochte tickets krijgt u per e-mail toegestuurd. Aan de bestelde e-tickets bestemd voor entree zit geen geldigheidsdatum. Bestel uw tickets hier.

 • Het kan gebeuren dat uw e-ticket in de ongewenste mail of spamfolder van uw email terecht komt. Als dit niet het geval is, neem dan contact op met de helpdesk van Ticketcounter. Mail naar: info@ticketcounter.nl of bel: +31 (0)107516400
  *Maandag t/m vrijdag: 9:00 - 17.30 uur
  *Zaterdag en zondag: 8.30 - 12.30 uur (tot 16:30 alleen per mail)

 • Om het Kröller-Müller Museum te bezoeken, dient u vooraf een tijdvak te reserveren en tickets te kopen via de website van het museum. Voor uw bezoek aan het museum heeft u tevens een geldig entreebewijs voor het Park nodig. Voor het Park hoeft u geen tijdslot te reserveren. Een entreebewijs voor het Park koopt u bij de ingang van het Park of op onze website.

 • Het Nationale Park De Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum zijn twee onafhankelijke stichtingen. Het Nationale Park De Hoge Veluwe beheert het voormalig grondbezit van het echtpaar Kröller-Müller. Het Kröller-Müller Museum beheert de aan het Rijk geschonken kunstcollectie. Museumbezoekers maken gebruik van de infrastructuur en de diensten van het Park en kunnen ook gebruikmaken van voorzieningen, zoals de Witte Fietsen, de informatiebalie, het Museonder en het Parkrestaurant De Hoge Veluwe.

 • Het Park heeft met meerdere organisaties een samenwerking en biedt deelnemers aan of leden van deze organisaties gratis toegang of korting op de entreeprijs. Ga voor meer informatie over kortingen en acties naar onze website.

Parkrestaurant en overige horeca
Openingstijden & Bereikbaarheid
 • Bij elk van de drie ingangen bevindt zich een parkeerplaats. U koopt een parkeerticket bij de loge van de betreffende ingang. Klik hier voor alle entreeprijzen.

 • U kunt met de auto het Park in. Hiervoor heeft u, naast uw eigen entreebewijs, een geldig entreebewijs voor de auto nodig. Deze kunt u kopen via onze webshop of bij één van de ingangen van het Park. Meer informatie over de auto meenemen in het Park kunt hier terugvinden.

 • U kunt met het openbaar vervoer naar het Park. Voor een bezoek aan De Hoge Veluwe kiest u in de reisplanner van 9292.nl voor de halte ‘Hoenderloo Centrum’ als u vanuit Apeldoorn komt. Als u vanuit Ede of Arnhem reist, kies dan halte ‘Ingang Otterlo’. Zo brengt Syntus Gelderland u altijd naar de entree van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Meer informatie over reizen met het ov naar het Park kunt u hier lezen.

 • Het Park is 365 dagen per jaar geopend, net als het Parkrestaurant, Museonder en Parkwinkel. Voor de actuele openingstijden van het Park en de diverse locaties, zie openingstijden.

 • Het Nationale Park De Hoge Veluwe is gelegen tussen Arnhem, Ede en Apeldoorn. De drie ingangen van het Park bevinden zich in Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen. Bekijk hier de adressen van de ingangen.

Zakelijke bijeenkomsten of groepsreserveringen
Jaarkaarten
 • Het kan gebeuren dat u een Jaarkaart heeft zonder toegang auto en uw partner/huisgenoot een Jaarkaart heeft met toegang auto. Als u beide op hetzelfde adres woont (het adres dat werd gebruikt om de Jaarkaart aan te schaffen) kunt u de auto op vertoon van de Jaarkaart van uw partner/huisgenoot meenemen. U kunt de auto dan kosteloos meenemen het Park in.

  Let op: woont u niet op hetzelfde adres, dan is het niet mogelijk om een auto gratis het Park mee in te nemen op vertoon van de Jaarkaart van een ander, ook al heeft u een relatie.

 • Om tijd te hebben om de wijzigingen en opzeggingen in onze administratie te verwerken wordt de automatische incasso van de Jaarkaart 2022 reeds in november 2021 gedaan. Dit stelt ons in staat om in december de juiste kaart aan de juiste persoon te sturen op het correcte adres. Wij danken u voor uw begrip. Mocht u uw Jaarkaart willen opzeggen, dan kan dit voor 1 december 2021 via jaarkaart@hogeveluwe.nl 

 • De volgende prijzen gelden voor de Jaarkaart van 2022:

  Jaarkaart Park volwassene 13 jaar en oduer: € 66,15

  Jaarkaart Park met toegang auto, motor of paard: € 117,05

  Jaarkaart Park kind van 6 tot 13 jaar: € 35,65

  Kinderen van 0 tot 6 jaar gratis.

 • Om de automatische incasso stop te zetten, dient u eerst uw Jaarkaart abonnement op te zeggen. U kunt uw Jaarkaart per heel kalenderjaar stopzetten. U dient uw opzegging voor de Jaarkaart van het volgende jaar uiterlijk 1 december schriftelijk aan ons door te geven via jaarkaart@hogeveluwe.nl. Wanneer u de automatische incasso weigert, zult u geen Jaarkaart toegestuurd krijgen.

   

 • U kunt uw Jaarkaart abonnement alleen stopzetten per heel kalenderjaar. U dient uw opzegging uiterlijk 1 december 2021 schriftelijk aan ons door te geven via jaarkaart@hogeveluwe.nl.

 • De Jaarkaart 2021 is geldig vanaf ontvangst tot en met 31 december 2021.  
  De Jaarkaart 2022 is geldig vanaf ontvangst tot en met 31 december 2022.

 • Nee, u kunt uitsluitend online een Jaarkaart aanschaffen, niet bij de kassamedewerker. Wel kunt u zelf online een Jaarkaart aankopen wanneer u bij de entree staat. Het aankoopbewijs van uw Jaarkaart geldt dan als entreebewijs totdat u uw Jaarkaart thuisgestuurd krijgt. Normaliter neemt dit zo'n twee weken in beslag.

 • Vanaf 1 december 2020 kunt u een Jaarkaart voor het Park aanschaffen via onze website. Kijk hier voor meer informatie over de Jaarkaart of om een Jaarkaart aan te schaffen.

Corona
Overige vragen
 • U kunt het Park op verschillende manieren steunen. U kunt een eenmalige gift doen, een periodieke schenking doen of Vriend worden van het Park. Tevens kunt u met uw bedrijf sponsor worden van De Hoge Veluwe. Meer informatie over de mogelijkheden om het Park te steunen kunt u hier vinden.

 • Toiletten vindt u in het centrumgebied in het Museonder (hele dag toegankelijk) en in het Park Paviljoen (geopend van een half uur na openingstijd tot een half uur voor sluitingstijd). Bij Jachthuis Sint hubertus vindt u toiletten die de gehele dag toegankelijk zijn. In Theehuis de Kemperberg, nabij ingang Schaarbergen, de toiletten zijn van buitenaf bereikbaar en dus ook buiten openingstijden van het Theehuis te gebruiken.

 • U mag uw hond meenemen naar het Park, mits deze aangelijnd is. Honden zijn niet toegestaan in het Museonder, het Kröller-Müller Museum en Jachthuis Sint Hubertus. Ook tijdens excursies is het meenemen van honden niet toegestaan. In het Park Paviljoen en de Theekoepel zijn honden wel welkom.

 • Het Park heeft een 45 kilometer lang ruiterpadenstelstel met 13 knooppunten. Het Park biedt geen paardenverhuur aan. Wanneer u met uw eigen paard het Park betreedt, betaalt u naast uw eigen entree voor uw paard een toesla; klik hier voor alle entreeprijzen. Meer informatie over paardrijden in het Park kunt u hier lezen.

 • Er zijn geen mountainbikeroutes in het Park. Mountainbikers kunnen gebruik maken van de fietspaden. Het is niet toegestaan om te fietsen op autowegen, wandelpaden, zandwegen en ruiterpaden.

 • De gevonden voorwerpen worden verzameld in het Museonder. Wilt u informeren of uw item gevonden is? Dit kan door te bellen naar de afdeling Reserveringen via 055-8330833 (bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur).

 • Er zijn volop mogelijkheden om het Park te ontdekken als u aangewezen bent op een rolstoel. In het Park zijn er een aantal wandelroutes toegankelijk voor mindervaliden in een rolstoel. Tevens zijn er diverse fietsen te huur voor mindervaliden en rolstoelgebruikers. In het Park Paviljoen, het Museonder en bij Jachthuis Sint Hubertus zijn aangepaste toiletten beschikbaar. Meer informatie over de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers kunt u hier vinden.

 • U kunt al onze actuele vacatures vinden op onze website via werken bij het Park.

  Voor eventueel beschikbare stages kunt u hier kijken.

Staat uw vraag er niet bij of heeft u nog vragen die onbeantwoord zijn, neem dan contact met ons op.