Waarom moet ik entree betalen voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe?

Natuur is niet gratis. Een natuurgebied moet actief beheerd worden om het in stand te kunnen houden en dat kost geld. Het Park voert als zelfstandige stichting een grotendeels (88%) subsidieonafhankelijke exploitatie en is daardoor vrijwel geheel afhankelijk van inkomsten uit entreegelden.

Als bezoeker draagt u dus direct bij aan de instandhouding van de oud-Veluwse landschappen en aan het waarborgen en waar mogelijk verder ontwikkelen van een unieke biodiversiteit.

Sommigen denken dat je elders ‘gratis’ de natuur bezoekt, maar dat is een misverstand. Ook voor andere gebieden, zoals die van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten hebt u indirect meebetaald omdat ze zijn aangekocht met belastinggeld.

Als Parkbezoeker maakt u ook gebruik van de infrastructuur en de diensten van het Park (onderhoud van wegen en paden, kaartverkoop, toezicht, etc.) en kunt u gebruikmaken van voorzieningen als Witte Fietsen, een informatiebalie, natuurmuseum Museonder, Parkrestaurant De Hoge Veluwe en de Theekoepel bij Jachthuis Sint Hubertus.

Tickets bestellen