Print Lees voor

Fietsen

Fietsen in het Park is een ideale manier op de omgeving te verkennen. Helemaal omdat u gratis gebruik kunt maken van de zogenaamde Witte Fietsen. Deze kunt u overal pakken om te gebruiken, maar natuurlijk mag u ook op uw eigen fiets het Park doorkruisen.

 

 

 

40 kilometer fietspaden

Wanneer u besluit het Park op de fiets te verkennen, dan kunt u gebruik maken van bijna 40 kilometer aan fietspaden. Dit netwerk loodst u langs alle landschapstypes van het Park; loof- naald- en gemengde bossen, over natte en droge heidevelden en door stuifzandlandschappen. Er zijn uitgebreide fietsroutes voor u samengesteld welke via een plattegrond of via GPS coördinaten zijn te raadplegen.

Een app op uw smartphone en een audio fietsroute

Wanneer u beschikt over een smartphone, kunt u ook gebruik maken van een app die wij speciaal voor fietsers hebben ontwikkeld. Met deze app kunt uw fietsroute nog leerzamer maken. Wanneer u het Park doorkruist, kunt u op de belangrijkste punten van uw tocht steeds een filmpje starten via de app, waarop de boswachter iets vertelt over de plek waar u zich bevindt. Een ideale manier om meer te weten te komen over de prachtige natuur en landschapstypes!

 

Meer informatie over de app vind u hier of u kunt hem gelijk downloaden in de AppStore (Apple / iOS) of in de Google Play Store (Android).

De Witte Fiets

De gratis te gebruiken Witte Fiets is onlosmakelijk verbonden met Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het Park heeft er 1.800, verdeeld over de fietsenstallingen op het Marchantplein, bij het Kröller-Müller Museum, bij het Jachthuis Sint Hubertus en bij de verschillende ingangen (Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen). U kunt bij binnenkomst in het Park dus direct opstappen. Er zijn ook Witte Fietsen voor kinderen (zonder zijwieltjes) en fietsen met kinderzitjes voor of achter.

 

Lees hier meer over de Witte Fietsen.

Verzekerd van een fiets; de Blauwe Fietsen

Witte Fietsen kunnen niet gereserveerd worden. Als u toch verzekerd wilt zijn van een fiets, kunt een Blauwe Fiets huren. Dit kan tot één dag voor uw bezoek. Blauwe Fietsen zijn er voor volwassenen en kinderen. Ze kunnen op slot gezet worden. Aan het einde van de dag dient u de fiets terug te brengen bij de Fietsenherstelwerkplaats. De huur voor een Blauwe Fiets zonder versnellingen bedraagt € 3,50 per dag, voor een exemplaar met versnellingen betaalt u € 5.

 

Lees hier meer over de Blauwe Fietsen.

Bijzondere fietsen

Het Park wil zoveel mogelijk mensen een bijzondere natuurervaring bieden. Er zijn daarom diverse aangepaste rijwielen waarvan u gratis gebruik kunt maken. Er zijn rolstoelfietsen en driewielers voor kinderen en volwassenen. Verder is er een rolstoelfiets waarop de eigen rolstoel vastgezet wordt. Van de rolstoelfietsen en driewielers zijn de volgende aantallen beschikbaar:

  • 2x rolstoelfiets niet elektrisch (met zitje)
  • 2x rolstoelfiets elektrisch (met zitje)
  • 1x rolstoelfiets met plateau (hierop kan de rolstoel gezet worden)
  • 2x driewieler

Lees hier meer over de Bijzondere Fietsen. 

Deel op
Steun het park