Opening nieuw sanitairgebouw op natuurcamping

Donderdag 31 maart 2011

HOENDERLOO – Op donderdag 21 april 2011 zal de heer C. van der Knaap

– burgemeester van de gemeente Ede - het nieuwe sanitairgebouw van de natuurcamping in Het Nationale Park De Hoge Veluwe officieel openen. Het nieuwe sanitairgebouw is een energiezuinig gebouw.

 

Nieuwbouw sanitairgebouw

Voor het ontwerp van het nieuwe sanitairgebouw heeft het Park in 2009 de samenwerking gezocht met de Technische Universiteit van Eindhoven, afdeling Bouwkunde. Op basis van een strak programma van eisen, met name op het gebied van architectuur, landschappelijke inpassing, functionaliteit en duurzaamheid kregen architecten in opleiding de kans hun ontwerp te presenteren aan een deskundige jury, bestaande uit Jan Barkhof (lid Raad van Toezicht), Hank van Tilborg (H+N+S Landschapsarchitecten), Jan Westra (professor verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven) en Frank Wintermans (Quist Wintermans Architecten). Hieruit is het ontwerp “Op maat gesneden” van Leonie de Heer gekozen. Naast het elegante en ruimtelijke aspect waar het nieuwe sanitairgebouw aan voldoet is het bijzonder dat het gebouw volledig is gebouwd van hout dat afkomstig is uit het Park. Ingenieurs Bureau Oranjewoud heeft het bouwproject begeleid.

 

Natuurcamping

In Het Nationale Park De Hoge Veluwe ligt een prachtig kampeerterrein voor de ware natuurliefhebber, vlakbij Ingang Hoenderloo. De natuurcamping bestaat uit een autovrij tentenveld en drie terreinen voor caravans en campers. Deze rustige, kleine camping biedt elke natuurliefhebber de kans om het Park langer te ervaren dan een dag. Van 1 april tot 1 november is het mogelijk te kamperen op De Hoge Veluwe. Kijk voor meer informatie over de natuurcamping op www.hogeveluwe.nl.