Excursie voor rolstoelers

Dinsdag 31 mei 2011

HOENDERLOO – Speciaal voor rolstoelgebruikers worden er elke woensdag in juni excursies in Het Nationale Park De Hoge Veluwe georganiseerd. Onder leiding van een natuurgids genieten deelnemers van de prachtige natuur in het Park en dat alles op ook voor hen begaanbare paden.

 

Excursie voor rolstoelers

De excursie zal deelnemers over het Landschappenpad leiden. Het Park heeft met het aanleggen van het Landschappenpad speciaal aandacht geschonken aan mindervaliden in een rolstoel. Dit pad is dan ook speciaal voor hen geschikt gemaakt. Tijdens de tocht is er aandacht voor: het nooit gebouwde grote museum, de diverse landschappen van het Park, de Steynbank en de bijzondere flora en fauna die het Park rijk is.

De excursie voor rolstoelers vindt plaats op 1, 8, 15, 22 en 29 juni aanstaande van

13.30 – 15.30 uur. Voor deze activiteit hoeft niet gereserveerd worden. Deelname aan de tocht is gratis, enkel de entree voor het Park moet worden betaald (volwassenen € 8 per persoon en kinderen tot 12 jaar € 4 per persoon). Meer informatie over deze en andere activiteiten in Het Nationale Park De Hoge Veluwe kan worden gevonden op www.hogeveluwe.nl.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is het grootste aaneengesloten actief beheerde natuurgebied in particulier bezit in Nederland en voert een grotendeels (90%) subsidieonafhankelijke exploitatie. Het Park bestaat uit 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Er is een grote diversiteit aan planten- en diersoorten en het Park herbergt uiterst zeldzame Rode Lijst-soorten. Samen met het Jachthuis Sint Hubertus, het natuurmuseum Museonder, het Kröller-Müller Museum en de beeldentuin vormt het Park een unieke en (inter)nationaal befaamde combinatie van natuur, kunst en architectuur. Het Park wordt jaarlijks bezocht door ruim 500.000 betalende bezoekers.