Kookkunsten met wild

Maandag 21 november 2011

HOENDERLOO – Vandaag ontving de heer J.J. van Dijk - Gelderse gedeputeerde van landelijk gebied, recreatie en toerisme -  uit handen van Seger baron van Voorst tot Voorst (directeur van Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe) het nieuwe wildkookboek ‘Kookkunsten met wild’. In dit kookboek presenteren tien topchefs hun heerlijkste wildrecepten en wijnsuggesties.

Bijzondere samenwerking

Het wildkookboek ‘Kookkunsten met wild’ is tot stand gekomen door een bijzondere samenwerking tussen Het Nationale Park De Hoge Veluwe en de volgende topkoks: Jonnie Boer (De Librije), Paul van de Bunt (De Leuf), Sergio Herman (Oud Sluis), Martin Kruithof (De Lindenhof), Michel Mali (Mario Uva), Timo Munts (Merlet), Leendert Scholtus (De Echoput), Baltasar Tieskens (De Wereld), Eric van Veluwen (Rhederoord) en Marco Westmaas (Elzenduin). De topchefs die aan het kookboek hebben meegewerkt zijn door de bekende kunstschilder Jan Asselbergs geportretteerd. Daarnaast zijn er in het wildkookboek achtergrondverhalen te lezen over Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Ook zijn er interieurbeschrijvingen van Museum/Buitenverblijf Jachthuis Sint Hubertus in opgenomen. Met bijdragen van conservator Caroline Boot van Textielmuseum Tilburg, zilverexpert Annelies Krekel-Aalberse en antiquair Frans Leidelmeijer, bekend van het televisieprogramma ‘Tussen Kunst en Kitsch’.

Kookkunsten met wild

Het wildkookboek ‘Kookkunsten met wild’ is vanaf heden voor € 19,95 te koop via www.hogeveluwe.nl. De opbrengsten van de verkoop van het boek komen ten goede aan de herintroductie van het korhoen in het Park.