Winters wonderland in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Vrijdag 16 december 2011

HOENDERLOO – Winter in Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een belevenis voor jong en oud. Wandelen of fietsen door het koude, winterse landschap is een ervaring op zich. Als het flink vriest, kan er zelfs op de vijver van Jachthuis Sint Hubertus worden geschaatst. Ook deze kerstvakantie staat er weer een aantal mooie activiteiten op het programma.

Kerstsfeerwandeling

Tijdens de kerstdagen straalt Het Nationale Park De Hoge Veluwe een mysterieuze sfeer uit: nevels drijven over de velden en kale bomen werpen hun schaduwen op de grond. Met een beetje geluk ligt er zelfs een wit sneeuwtapijt dat de velden bedekt. De sporen in de sneeuw verraden dan waar de dieren ’s nachts gaan en staan. Deelnemen aan de kerstsfeerwandeling kan in de kerstvakantie van 25 t/m 30 december. De wandeling start om 13:00 uur bij het Bezoekerscentrum en duurt tot 15:00 uur. Reserveren is niet nodig; bezoekers met een geldig entreebewijs voor het Park kunnen deelnemen aan de wandeling.

Professor Uilenbal

Natuurlijk worden de kleinste bezoekers van het Park niet overgeslagen in de kerstvakantie. De razend populaire kinderactiviteit professor Uilenbal vindt dan weer plaats in het Bezoekerscentrum. Kinderen gaan braakballen uitpluizen en onderzoeken van welke dieren de botjes zijn die uit die ballen komen. Aan het eind van het “pluizen” krijgen de kinderen een diploma en mogen ze zich “Professor Uilenbal” noemen. De kinderactiviteit wordt gehouden in de kerstvakantie van 27 t/m 30 december. Kinderen en hun ouders kunnen van 12:00 tot 15:00 uur op elk gewenst moment beginnen. Reserveren is niet nodig en alle kinderen kunnen meedoen. Ook hier geldt dat deelnemers in bezit moeten zijn van een geldig entreebewijs voor het Park.

Eettafel Jachthuis Sint Hubertus in kerstsfeer

De grote eettafel in het Jachthuis Sint Hubertus is van 20 december 2011 tot en met 8 januari 2012 in kerstsfeer aangekleed. Het bestek en de wijnglazen zijn ontworpen door Berlage, het tafellinnen door Lebeau. De eettafel is te bewonderen tijdens de gewone rondleiding door Jachthuis Sint Hubertus en tijdens de themarondleiding door het Jachthuis. Kijk hier voor meer informatie over de verschillende rondleidingen op www.hogeveluwe.nl.

Kinderrondleiding Jachthuis Sint Hubertus

Verder organiseert het Park op 27 december en 3 januari kinderrondleidingen door het Jachthuis Sint Hubertus. Tijdens deze rondleidingen leren kinderen op een speelse manier de geschiedenis van het Jachthuis kennen. Er zijn per dag twee rondleidingen, de eerste vindt plaats van 13.00 – 13.45 uur en de tweede van 15.00 – 15.45 uur. Reserveren voor deze activiteit is noodzakelijk en kan via www.hogeveluwe.nl.

Oudejaarswandeling
Het Park luidt de laatste dag van 2011 in met een bijzondere wandeling. Deelnemers lopen met de natuurgids het Park in. Deze laat hen de schoonheid van het winterse landschap ervaren. De wandelaars worden aan het einde van de wandeling verwelkomd door de midwinterhoornblazers uit Epe. Het sonore geluid van de midwinterhoorn lijkt speciaal gecomponeerd voor de natuur van het Park. De wandeling vindt plaats op 31 december en begint om 09:30 uur bij restaurant de Koperen Kop met een lekker warm drankje. Bij de terugkeer om 12:00 uur staat er, voor wie dat wil, glühwein en erwtensoep met roggebrood en spek klaar. De wandeling is toegankelijk voor alle bezoekers met een geldig entreebewijs voor het Park. De versnaperingen na afloop van de wandeling zijn voor eigen rekening. Reserveren voor deze activiteit is niet nodig.