Winterlezing 8 januari 2012

Woensdag 21 december 2011

HOENDERLOO – De winter is in volle gang. Het is heerlijk genieten tijdens een winterse wandeling in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Op zondag 8 januari aanstaande organiseert het Park één van de vier interessante winterlezingen met diverse sprekers. De andere winterlezingen vinden plaats op zondag 22 januari en 5 en 19 februari 2011.

 

Jachthuis Sint Hubertus – een Gesamtkunstwerk

Op 8 januari is het woord aan Frans Leidelmeijer. De heer Leidelmeijer is al 40 jaar kunsthandelaar en expert van de toegepaste kunst 1880 tot heden. Hieronder vallen ook de Nieuwe Kunst (Berlage), de Amsterdamse School (Michel de Klerk), De Stijl (Rietveld) en vazen, beelden en meubels uit die periode. Frans’ specialiteit is de Nederlandse toegepaste kunst en vormgeving uit deze periode. Sinds 1990 werkt Frans Leidelmeijer mee als expert aan het programma Tussen Kunst en Kitsch. De heer Leidelmeijer zal tijdens de Winterlezing vertellen over het Jachthuis Sint Hubertus e dan in het bijzonder over het interieur en exterieur naar ontwerp Berlage.

Praktische info

Alle winterlezingen vinden plaats in de Hoedzaal van Café-Restaurant De Koperen Kop van 14.00 – 15.00 uur. De kosten om een winterlezing bij te wonen bedragen € 5 per persoon (exclusief entree Park). Vooraf reserveren is noodzakelijk en kan via www.hogeveluwe.nl.