Boom- en houtsafari

Donderdag 08 maart 2012

HOENDERLOO - Op vrijdag 16 maart 2012 is er in Het Nationale Park De Hoge Veluwe een speciale safari. Onder leiding van de boswachter leren deelnemers van alles over bosbouw, boom- en houtsoorten en het gebruik hiervan.

Boom- en houtsafari

Tijdens de Boom- en houtsafari neemt boswachter Henk Ruseler deelnemers mee langs de verschillende bossen van het Park. Onderweg leert men over de geschiedenis van die bossen. Daarnaast zijn de ‘littekens’ te zien die zware stormen in de loop der jaren hebben achtergelaten. Ook komt het gebruik van diverse boom- en houtsoorten aan de orde. Tijdens deze safari mag een bezoek aan de dikste lariks van Nederland – die in het Park staat – niet ontbreken. De boswachter zal ook stilstaan bij de relatie tussen bos en dier en wie weet dat er zelfs nog wild wordt gespot tijdens de tocht. De Hoge Veluwe Safari’s zijn meer dan alleen bijzondere ontdekkingstochten, want op een mooie locatie onderweg verzorgt de boswachter altijd lekkere hapjes en drankjes.

Praktische informatie

De Boom- en houtsafari vindt plaats op 16 maart a.s. en duurt van 13.30 tot 17.30 uur. Vertrek vanaf het Bezoekerscentrum. Kosten € 42 per persoon, dit is exclusief entree Park, maar inclusief hapje en drankje. Reserveren is noodzakelijk, via www.hogeveluwe.nl.