Van Luchtkasteel tot Dassenburcht in NP De Hoge Veluwe

Vrijdag 29 juni 2012

HOENDERLOO – Het Nationale Park De Hoge Veluwe vormde op 24 en 31 mei jl. het toneel voor de afsluiting van het basisschoolproject ‘van Luchtkasteel tot Dassenburcht.’ Sinds 2008 biedt het Park dit educatieve programma aan, voor de groepen één tot en met acht van het basisonderwijs. ‘Van Luchtkasteel tot Dassenburcht’ gaat over het verleden en het hedendaagse leven op het Park. De groepen zeven en acht van de deelnemende scholen sloten op eerdergenoemde data het project af tijdens een bezoek aan De Hoge Veluwe.

 

De afsluitende dag begon om 09:30 uur bij het Bezoekerscentrum van het Park. De leerlingen werden daar ontvangen en kregen uitleg over een spannende tijdreis. Aandachtig luisterden de leerlingen naar het verhaal, dat ze terug bracht in de tijd. Gewapend met schatkaart en kompas gingen de leerlingen in groepjes op zoek naar de cijfercode van een mysterieuze kist. Diverse opdrachten in het Park leidden tot de juiste cijfercombinatie en de oplossing van het mysterie. Na een welverdiende lunch staken de kinderen de handen uit de mouwen. Onder leiding van de werkgroep ‘Dennenscheerders’ - van de Vereniging Vrienden van De Hoge Veluwe - werd er onderhoud aan het bos verricht. 

De leerlingen hebben vier maanden aan het project ‘Van Luchtkasteel tot Dassenburcht’ gewerkt. Zij hebben zowel binnen- als buitenlessen gevolgd over de bijzondere natuur en cultuur van het Park. De buitenlessen vonden plaats in het Park onder leiding van natuurgidsen. Door de kinderen te enthousiasmeren en actief te betrekken bij het Park worden zij bewust gemaakt van de waarden van natuur, cultuur en landschap. Voor zowel het Park De Hoge Veluwe als de betrokken basisscholen is ook dit jaar ‘Van Luchtkasteel tot Dassenburcht’ weer een succesvol project gebleken.