In 45 minuten genieten van Berlage in de natuur

Donderdag 19 juli 2012

HOENDERLOO – Dinsdag 17 juli 2012 opende de Gelderse gedeputeerde mevrouw J.M.E. Traag, portefeuillehoudster Cultuur en Cultuurhistorie, de nieuwe Berlagewandeling in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De Berlagewandeling is een 45 minuten durende wandeling rondom de vijver van Jachthuis Sint Hubertus. Bijzonder aan de wandeling is dat deze is ontworpen door H.P. Berlage als onderdeel van het Gesamtkunstwerk (interieur en exterieur naar het ontwerp van Berlage) Jachthuis Sint Hubertus. Dit is uniek, omdat van Berlage verder geen ontwerpen van landhuis inclusief tuin- en parkaanleg bekend zijn.

 

De Berlagewandeling

De Berlagewandeling begint aan de westkant van Jachthuis Sint Hubertus en voert bezoekers langs alle vijvers van het Jachthuis, precies zoals Berlage het ooit bedoeld heeft. De wandeling is voorzien van borden die onderweg informatie geven over hetgeen er te zien is. Daarnaast kunnen geïnteresseerden door middel van de QR-tags die op de borden staan achtergrondinformatie verkrijgen over Jachthuis Sint Hubertus en zijn omgeving.

 

Toegankelijk

Het Park heeft met het aanleggen van deze route rekening gehouden met mensen met een beperking en (groot)ouders met een kinderwagen. De Berlagewandeling is dan ook voor hen geschikt gemaakt.

 

Opening

Tijdens de opening van De Berlagewandeling noemde de heer Seger van Voorst tot Voorst, directeur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe, De Berlagewandeling een hommage aan architect Berlage. ‘De Berlagewandeling doet recht aan het bijzondere verleden van het Park’, aldus Van Voorst tot Voorst. Ook sprak hij lovende woorden over de landschapsarchitecten Michael van Gessel en Hank van Tilborg ‘die met respect voor het verleden het plan voor de herinrichting van omgeving Jachthuis Sint Hubertus hebben opgesteld.’

De Berlagewandeling is dagelijks op eigen gelegenheid te wandelen. Kijk voor meer informatie over openingstijden entreeprijzen van het Park op www.hogeveluwe.nl