Nieuw: Dag van de Natuurfotografie in NP De Hoge Veluwe

Dinsdag 16 april 2013

Op zondag 28 april a.s. organiseert Het Nationale Park De Hoge Veluwe voor de eerste keer de Dag van de Natuurfotografie. Een dag voor iedereen die houdt van natuur, fotografie en natuurfotografie. Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een van de meest populaire gebieden voor natuurfotografen in Nederland. Dagelijks trekken talloze fotografen, van beginnend tot professional, de bossen en velden van de Hoge Veluwe in, op zoek naar dat ene volmaakte tafereel. Voor iedereen die graag meer zou willen weten over het fotograferen van de natuur, organiseert het Park de Dag van de Natuurfotografie met lezingen, een workshop en drie fotowedstrijden, waaronder eentje voor kinderen.

 

 

Lezingen en workshop

Wim Weenink, al 35 jaar actief als natuurfotograaf, kent alle ‘hotspots’ in het Park voor het maken van de mooiste natuurfoto’s. Tijdens zijn lezing besteedt hij o.a. aandacht aan landschapsfotografie en vogel- en wildfotografie. Parkboswachter Henk Ruseler geeft een lezing over wildfotografie. Hij geeft tips om de kansen op het fotograferen van de dieren van het Park te vergroten. Hij gaat in op het gedrag van dieren, de sporen die ze achterlaten en hij vertelt over de verschillende momenten in het jaar of op de dag waarop bepaalde diersoorten actief zijn.

Rob Doolaard, o.a. actief voor het WNF, Natuurmonumenten en Diergaarde Blijdorp, geeft een workshop waarin alle belangrijke aspecten van de natuurfotografie aan bod komen, waaronder ook de wondere wereld van de macrofotografie.

Fotowedstrijd met je smartphone

Er zijn drie fotowedstrijden: een voor foto’s gemaakt met een digitale (spiegelreflex)camera en twee voor foto’s die zijn gemaakt met een smartphone. Van die laatste is er een categorie voor volwassenen en een voor kinderen t/m 17 jaar. De foto’s worden op de dag zelf, onbewerkt, ingeleverd bij de jury. Deze, gevormd door onder anderen Rob Doolaard en Henk Ruseler, kiest vervolgens winnende foto’s, die bekend worden gemaakt via www.hogeveluwe.nl. De winnaars mogen komende zomer een fotoworkshop naar keuze volgen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe, gegeven door fotograaf Rob Doolaard. Voor meer informatie, zie www.hogeveluwe.nl.