Boomstamzagen en tractortrekken tijdens Hoge Veluwe Highland Games

Vrijdag 19 april 2013

Op vrijdag 26 april organiseert Het Nationale Park De Hoge Veluwe in samenwerking met Koninklijke Scholengemeenschap Apeldoorn de derde editie van De Hoge Veluwe Highland Games. Maar liefst 199 middelbare scholieren uit het tweetalig onderwijs nemen het tegen elkaar op in de traditionele Schotse clanspelen.

 

De Highland Games zijn overgewaaid uit Schotland waar in de middeleeuwen de clanspelen jaarlijks werden gehouden. De Schotse oorsprong is de reden dat het Park juist de scholen met tweetalig onderwijs bij de spelen wil betrekken. Boomstamzagen, zwerfkeiwerpen, zandzakhoogwerpen en Hoge Veluwe Broekhangen zijn enkele van de onderdelen waar de scholieren op 26 april strijd in leveren.

Met het evenement wil het Park de middelbare scholieren op een uitdagende en sportieve manier kennis laten maken met Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Organisator Saskia van Daalen van het Park: ‘Met De Hoge Veluwe Highland Games laten wij de middelbare scholieren zien hoe leuk natuur kan zijn, maar bovenal laten wij ze genieten van een sportieve uitdaging.’

Dit jaar nemen ’t Atrium uit Amersfoort, Koninklijke Scholengemeenschap en Jacobus Fuytier Scholengemeenschap uit Apeldoorn, het Lorentz Lyceum uit Arnhem en het Marnix College uit Ede het tegen elkaar op. De Hoge Veluwe Highland Games starten om 09.30 uur en om 14.15 uur is de afsluiting met prijsuitreiking.