’t Atrium uit Amersfoort wint Hoge Veluwe Highland Games

Woensdag 01 mei 2013

Middelbare school ’t Atrium uit Amersfoort heeft afgelopen vijrdag de Hoge Veluwe Highland games gewonnen. Onder Schotse weersomstandigheden streden 190 leerlingen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe om de ‘Zwerfkei’, de bokaal van de Highland games.

 

De leerlingen van vijf scholen met tweetalig onderwijs namen het tegen elkaar op in verschillende onderdelen, zoals tractortrekken, broekhangen, zwerfkeiwerpen, boomstamzagen en touwtrekken. Het ruwe weer droeg bij aan een zeer oorspronkelijke beleving van de Schotse spelen en drukte op geen enkele manier de levendige sfeer. Dit was mede te danken aan de enthousiaste begeleiding, leerlingen van de Koninklijke Scholengemeenschap Apeldoorn.

De Highland Games zijn overgewaaid uit Schotland waar in de middeleeuwen de clanspelen jaarlijks werden gehouden. De Schotse oorsprong is de reden dat het Park juist de scholen met tweetalig onderwijs bij de spelen wil betrekken.

Met het evenement wil het Park de middelbare scholieren op een uitdagende en sportieve manier kennis laten maken met Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Organisator Saskia van Daalen van het Park: ‘Met De Hoge Veluwe Highland Games laten wij de middelbare scholieren zien hoe leuk natuur kan zijn, maar bovenal laten wij ze genieten van een sportieve uitdaging.’

Dit jaar namen ’t Atrium uit Amersfoort, Koninklijke Scholengemeenschap en Jacobus Fuytier Scholengemeenschap uit Apeldoorn, het Lorentz Lyceum uit Arnhem en het Marnix College uit Ede deel aan de Highland Games.