Voorjaars Fotosafari in NP De Hoge Veluwe: vang het voorjaar!

Maandag 06 mei 2013

Hoenderloo, 6 mei 2013

Voorjaars Fotosafari in NP De Hoge Veluwe: vang het voorjaar!

HOENDERLOO – Voor liefhebbers van fotografie én van het voorjaar organiseert Het Nationale Park De Hoge Veluwe op vrijdag 17 mei een speciale safari. Onder leiding van de boswachter worden plekken in het Park bezocht waar het voorjaar zich het allermooist laat fotograferen.

 

Met zijn ontluikende groen en de onafgebroken vogelconcerten is het voorjaar het favoriete seizoen van boswachter Henk Ruseler: ‘Na lang door het naakte bos gelopen te hebben, is het een feest om te zien hoe alles weer uitloopt. Al die frisse tinten groen en al die groenten. Met dat laatste bedoel ik dat er voor onze wilde planteneters een tijd van overdaad aanbreekt. Daarom vertonen ze zich vanaf nu ook weer steeds meer.’

Vang het voorjaar
Tijdens deze Safari brengt Ruseler liefhebbers van fotografie op bijzondere plekken in het Park waar ze zonder hem niet zouden komen. Het zijn de plekken waar het voorjaar zich het allermooist toont. Uiteraard wordt er geregeld uitgebreid gestopt, zodat de deelnemers alle tijd hebben om het voorjaar te vangen met hun fotocamera’s. Er wordt trouwens niet alleen gefotografeerd, want onderweg vertelt Ruseler ook van alles over de omgeving en zijn bewoners.

Praktische informatie

De Voorjaars Fotosafari vindt plaats op 17 mei van 18:00 tot 22:00 uur. Deelname kost € 42 p.p. (excl. entree Park). Er wordt gezorgd voor koffie en thee onderweg en bij een wildobservatieplaats is er een aangeklede borrel met lekkernijen. Deelname is alleen mogelijk via reservering op www.hogeveluwe.nl. Reserveer snel, want er is een beperkt aantal plaatsen.

Over NP De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe - 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand - is iedere dag anders. Het ontluikende groen en de goede kansen op het zien van wild maken het voorjaar tot een uitgelezen seizoen om het Park te bezoeken. In deze periode worden er diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Kijk op www.hogeveluwe.nl voor meer informatie.