80 km wandelen door 80-jarige Hoge Veluwe

Donderdag 25 juni 2015

In het kader van het 80-jarig bestaan van Het Nationale Park De Hoge Veluwe kunnen bezoekers 80 kilometer wandelen door het Park, verdeeld over 4 ‘dagetappes’. De boswachter zette vier afwisselende routes uit van ieder 20 kilometer. De laatste etappe kan gelopen worden tijdens de Hoge Veluwe Wandeldag op zaterdag 10 oktober a.s.

De routes voeren de wandelaars door alle landschapstypen van het bekende nationale Park, ooit gesticht door het echtpaar Kröller-Müller. De wandelingen voeren door naald-, loof- en gemengde bossen, over droge en natte heidevelden en stuifzanden.
 
Vanaf 1 juli kan de eerste route van 20 km gelopen worden. Deze start bij de ingang van het Park in Hoenderloo. Op 1 augustus volgt de tweede route, die start bij de ingang in Otterlo. Vanaf 1 september kan de derde route worden gelopen, te beginnen bij de ingang in Schaarsbergen. De laatste route van 20 km kan gelopen worden tijdens de Hoge Veluwe Wandeldag op 10 oktober. Deelnemers die daarmee de totale afstand van 80 km voltooien, ontvangen naast de medaille van de Wandeldag nog een leuke extra herinnering.
 
De eerste drie routes van 20 km kunnen op eigen gelegenheid gelopen worden. De routebeschrijving en een stempelkaart zijn (gratis) verkrijgbaar bij de betreffende ingangen van het Park. Meedoen is gratis, los van de entree voor het Park. Tip: wie vier maal komt wandelen is voordeliger uit met een jaarkaart (€ 35,40). Bovendien is deze de rest van het jaar geldig.

Zie ook www.hogeveluwe.nl/wandeldag