Beperkte bereikbaarheid Park op 7 mei in verband met Giro

Maandag 11 april 2016

In verband met de Giro D'Italia zijn de ingangen van het Park op 7 mei op sommige momenten niet toegankelijk. De organisatie van de Giro heeft bepaald dat enkele wegen voor een bepaalde tijd worden afgesloten. Wanneer welke wegen en ingangen gesloten zijn, kunt u hier lezen.

Zaterdag 7 mei

  • Het parcours van de etappe op 7 mei voert langs twee van onze ingangen: Schaarsbergen en Hoenderloo. Deze ingangen zijn afgesloten van circa 11.15 tot 14.45 uur. Dat betekent dat men het Park op dat moment niet in en niet uit kan.
  • De derde ingang, bij Otterlo is alleen te bereiken door het parcours te kruisen. Al het verkeer naar Park Hoge Veluwe en het Kröller-Müller museum wordt omgeleid naar Otterlo. Daar wordt op de rotonde overstekend verkeer zo lang mogelijk gefaciliteerd en na doorkomst van het peloton wordt deze rotonde zo snel mogelijk vrijgegeven. Let op, dit betreft verkeer vanaf Harskamp. Vanaf Apeldoorn en Ede (N304) is de rotonde  niet te bereiken.
  • Omstreeks 12.55 uur draait het peloton de Koningsweg op, 13.13 uur is men bij ingang Hoenderloo. De Koningweg (komende vanaf Papendal) is afgesloten voor verkeer vanaf ongeveer 11.00 uur.

Let op: De organisatie van de Giro bepaalt uiteindelijk hoe lang de wegen afgesloten zullen zijn. De tijden die wij hier benoemen zijn een schatting op basis van de huidige planning en zijn onder voorbehoud.