Groep 7 van de Eben Haëzerschool bezoekt Jachthuis Sint Hubertus

Zondag 11 september 2016

Op vrijdag 9 september werd de nieuwe Leerlijn Erfgoed in gebruik genomen. Deze leerlijn maakt het voor basisscholen makkelijker en aantrekkelijk om aandacht te besteden aan erfgoed in de directe omgeving van de kinderen. Wethouder Johan Weijland gaf vrijdag, met kinderen van de Eben Haëzerschool uit Bennekom, de officiële start aan de leerlijn. Dit gebeurde in Jachthuis Sint Hubertus in Het Nationale Park De Hoge Veluwe - één van de monumenten in de Leerlijn Erfgoed.

De leerlingen uit Bennekom namen met hun bezoek aan het Jachthuis een voorschot op de Open Monumentendag op 10 en 11 september, waarop duizenden monumenten in Nederland gratis toegankelijk zijn voor publiek. Het thema van de open monumentendag van dit jaar is Iconen en Symbolen. De kinderen sloten daar mooi op aan door een bezoek te brengen aan één van de iconen van de gemeente Ede: Jachthuis Sint Hubertus.

Ede toen en nu
Onder leiding van Cultuurpunt Ede, in Cultura Ede, en met behulp van scholen, hebben elf culturele instellingen hun educatieve aanbod gebundeld in een Leerlijn Erfgoed. De leerlijn maakt het voor basisscholen makkelijker en aantrekkelijker om aandacht te besteden aan erfgoed. Zo komen meer leerlingen in contact met bijzondere verzamelingen en collecties, mooie plekken in het landschap, en opvallende gebouwen in hun eigen omgeving. Zoals bijvoorbeeld Jachthuis Sint Hubertus, het ENKA terrein, en de Concordiamolen.

Het bezoek van de Eben Haëzer school aan het Jachthuis is de symbolische start van de leerlijn, aan het begin van het nieuwe schooljaar. De Leerlijn Erfgoed is door scholen, en andere geïnteresseerden, te bekijken op de website edetoenennu.nl.