Leerlingen en cliënten Pluryn aan de slag in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Donderdag 20 oktober 2016

HOENDERLOO - Pluryn en Het Nationale Park De Hoge Veluwe gaan de bestaande samenwerking formaliseren en verder uitbreiden. Op woensdag 26 oktober 2016 ondertekenen beide partijen daarvoor een convenant. Hierin spreken zij af om in het Park individuele leerwerktrajecten mogelijk te maken voor mensen die zorg en/of onderwijs krijgen bij Pluryn.

De samenwerking sluit perfect aan bij de ambitie van Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt krijgen op deze manier de mogelijkheid om een vak te leren en waardevolle werkervaring op te doen op een plek midden in de samenleving.

Sinds een jaar exploiteert Pluryn samen met Het Nationale Park De Hoge Veluwe al de theekoepel in het Park. Leerlingen en cliënten doen hier werkervaring op in de horeca. Bovendien worden afgeschreven Witte Fietsen opgeknapt door mensen van Pluryn, via een werkervaringsplek bij de Rijwielherstelwerkplaats. De opgeknapte fietsen worden vervolgens geschonken aan een goed doel. Gezocht wordt naar extra leerwerkplekken, zoals uitbreiding van het aantal op te knappen fietsen en de verkoop van artikelen van Pluryn in de winkel van Het Nationale Park De Hoge Veluwe.