Beleef de Sagen en Legenden van De Hoge Veluwe

Donderdag 26 januari 2017

HOENDERLOO - Ga tijdens de voorjaarsvakantie mee op reis in Het Nationale Park De Hoge Veluwe, en word door een gids meegevoerd langs spannende sagen en legenden. Dit nieuwe evenement geeft bezoekers de mogelijkheid om op een inspirerende manier kennis te maken met de vele verhalen die De Hoge Veluwe rijk is. Het Park speelt hiermee in op de rijke geschiedenis van De Hoge Veluwe en de omgeving.

Dsc 7581

Wandelingen
Er zijn verschillende wandelingen ontwikkeld, die de bezoekers langs bijzondere plekken in het Park voeren. Deze plekken sluiten aan bij het verhaal van een gids/verhalenverteller. Tijdens de wandeling wordt op verschillende punten gestopt bij kampvuren langs de route, waar er voldoende tijd is om naar de indrukwekkende sagen en legenden van De Hoge Veluwe te luisteren.

Kennis overbrengen door middel van verhalen
Het Park ligt midden op de Veluwe, een gebied met een bijzonder rijke historie. Precies op deze centrale plek komen de sagen en legenden in de voorjaarsvakantie bij elkaar samen. Tijdens het evenement wordt de geschiedenis overgebracht op een manier die al sinds mensenheugenis gebruikt wordt: via verhalen. Al in lang vervlogen tijden verzamelen mensen rondom het vuur om ervaringen met elkaar te delen. In Het Nationale Park De Hoge Veluwe wordt deze traditie graag voortgezet; het is een oeroud gebied, dus aan verhalen geen gebrek. De variatie in verhalen is enorm: van druïden tot doedelzakspelers, van mystieke magische bomen tot de ontstaansgeschiedenis van het Park in de tijd van Anton en Helene Kröller-Müller.

Geschikt voor jong en oud
Er zijn wandelingen speciaal voor gezinnen, maar er zijn ook langere wandelingen voor volwassenen. Tijdens een gezinswandeling wordt er maximaal 1,5 uur gewandeld, de lange wandeling duurt ongeveer 2 uur.

Het Marchantplein in het centrum van het Park is het startpunt voor alle wandeltochten. Bij terugkomst op het plein is er gelegenheid om op te warmen bij het grote vuur, en een warm drankje te drinken in het Parkrestaurant. Theatergroep Atvo voorziet het centrum van het Park van een extra mystieke sfeer. Het plein zal in het teken staan van dit mysterieuze evenement, waarbij de kans groot is dat bezoekers verschillende hoofdrolspelers uit de sagen en legenden van De Hoge Veluwe treffen.

Praktische informatie

Data: 18, 19, 25, 26 februari en 4, 5 maart.
Tijdstip: 12.00 – 18.00 uur
Locatie: start Bezoekerscentrum
Prijs: € 4 per volwassene en € 2 per kind (excl. entree Park)
Reserveren verplicht, maximaal 25 personen per wandeling.

U kunt hier een wandeling reserveren.