Samenwerkingsverband tussen Het Nationale Park De Hoge Veluwe en Droomparken

Vrijdag 10 februari 2017

HOENDERLOO - Op vrijdag 10 februari hebben DroomParken en Het Nationale Park De Hoge Veluwe een samenwerkingsovereenkomst getekend. Namens de Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe tekenden directeur Seger van Voorst tot Voorst en adjunct directeur fondsenwerving Harald de Boer. Algemeen directeur Kees Griesdoorn plaatste namens DroomParken zijn handtekening.

Foto: adjunct directeur fondsenwerving Harald de Boer en Algemeen directeur Kees Griesdoorn.

De samenwerking komt onder meer tot uiting in ticketverkoop voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe via DroomParken, en het onderbrengen van groepen die te gast zijn op het Park in de accommodaties van DroomParken. Beide partijen zoeken nog naar aanvullende vormen waarop de samenwerking de komende jaren tot uiting kan komen.
In de nabijheid van Het Nationale Park De Hoge Veluwe zijn verschillende DroomParken gelegen: De Zanding in Otterlo, Hooge Veluwe in Arnhem, Bospark Garderen in Garderen en DroomPark Beekbergen in Beekbergen.

‘Het Nationale Park De Hoge Veluwe is omsloten door een aantal vakantieparken van DroomParken en we zijn al  vele jaren elkaars goede buren. Veel mensen die te gast zijn bij DroomParken brengen een bezoek aan het prachtige Nationale Park vol natuur en cultuur. Andersom zoeken bezoekers van het Park vaak naar een comfortabel verblijf in de directe omgeving. Het is dus niet vreemd dat er nu formeel een partnership is gesloten tussen beide organisaties,’ aldus Kees Griesdoorn van DroomParken.  

DroomParken
DroomParken ontwikkelt al meer dan 16 jaar recreatieparken op aantrekkelijke parken in Nederland. De twaalf locaties zijn gelegen in prachtige gebieden -een voorwaarde voor een DroomPark- op de Veluwe, in Noord-Holland, aan het Veluwemeer, in Limburg of aan de Zeeuwse kust. Ze zijn het ideale uitgangspunt voor wie zowel van de natuur wil genieten of wie van een stukje cultuur of historie wil proeven in de nabije omgeving. Voor meer informatie: www.droomparken.nl.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Het 5.400 ha grote Nationale Park De Hoge Veluwe is een van de bekendste Nationale Parken van Nederland. Wat het Park zo uniek maakt is de combinatie van natuur (met hoge biodiversiteit), cultuur (drie musea : Jachthuis, Museonder , Kröller-Müller Museum ) en architectuur (20 Rijksmonumenten). Verder staat het Park bekend om het gratis gebruik van haar 1.800 Witte Fietsen en de gratis toegang voor alle bassischolen in Nederland ter bevordering van natuureducatie. Per jaar bezoeken bijna 600.000 mensen Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Voor meer informatie: www.hogeveluwe.nl.