Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees hier meer over in onze privacyverklaring.

Verkeershinder A1 tussen Kootwijk en Hoenderloo

Vrijdag 10 augustus 2018

Rijkswaterstaat voert van maandag 10 september 06.00 tot vrijdag 14 september 21.00 uur onderhoudswerkzaamheden uit op de A1 tussen Kootwijk en Hoenderloo. Dit kan consequenties hebben voor wie het Park en het Kröller-Müller Museum wil bezoeken in deze periode. Onderstaand de tekst die Rijkswaterstaat hierover naar buiten bracht:

Rws kaartje alternatieve routes a1

Over de werkzaamheden

De onderhoudswerkzaamheden aan de A1 omvatten onder andere het vervangen en deels versterken van het asfalt, het repareren van een spoorviaduct en het vervangen van een wildraster. Hiermee zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat het verkeer vlot en veilig kan blijven rijden. Het verkeer wordt in beide richtingen via versmalde rijstroken langs de werkzaamheden geleid. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u. Tijdens de spits kan de extra reistijd oplopen tot 30 minuten of meer.

Alternatieve routes

Om lange files op de A1 te voorkomen adviseert Rijkswaterstaat niet langs de werkzaamheden te rijden tijdens de spitsen, maar gebruik te maken van de alternatieve routes over de snelwegen.

Alternatieve route naar Apeldoorn:

  • Verkeer vanuit Utrecht naar Apeldoorn: A12, A50
  • Verkeer vanuit Amersfoort naar Apeldoorn: A1 afrit Barneveld (15), A30, A12, A50

Alternatieve route naar Utrecht/Amersfoort:

  • Verkeer vanuit Apeldoorn naar Utrecht: A50, A12
  • Verkeer vanuit Apeldoorn naar Amersfoort: A50, A12, A30, A1 afrit Barneveld (15)