Help mee met de Zwarte Berg

Maandag 24 december 2018

Op woensdag 21 november 2018 legde een felle brand de in Het Nationale Park De Hoge Veluwe gelegen boerderij De Zwarte Berg in de as.

Sp.181121.01a maarten sprangh

De Zwarte Berg deed dienst als gastenverblijf voor relaties van het Park. Op het moment van de brand waren er ook gasten aanwezig. Zij werden door het brandalarm gewaarschuwd en konden het pand tijdig verlaten. Het Park is opgelucht dat er geen sprake is van persoonlijk letsel, maar treurt wel om het verlies van de boerderij en de bijzondere inboedel.

Op dezelfde plek zal nu een huis verrijzen dat lijkt op de oorspronkelijke boerderij, maar wel aanzienlijk duurzamer is. De verduurzamingsmaatregelen die daarvoor nodig zijn, brengen extra kosten met zich mee. Vandaar dat wij u vragen om  uw steun in de vorm van een donatie/ bijdrage.

Klik hier voor de mogelijkheden.