NK Wielrennen op De Hoge Veluwe op woensdag 26 juni

Woensdag 17 april 2019

De tijdrit voor heren van het NK wielrennen komt dit jaar door het Park. De dames rijden langs het Park. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid op woensdag 26 juni. Diverse wegen in en om het Park zijn (een deel van) deze dag afgesloten.

Nk wielrennen tijdrit

Bereikbaarheid van Het Nationale Park De Hoge Veluwe op 26 juni


Ingang Schaarsbergen
De hele dag bereikbaar. Vanaf Schaarsbergen kunt u de parkeerplaats van het Kröller-Müller Museum bereiken (met uitzondering van touringcars). U kunt niet doorrijden naar het centrumgebied, maar u kunt vanaf deze parkeerplaats wel te voet naar het centrum.

Ingang Hoenderloo
Tot 13:00 bereikbaar vanaf de kant van Apeldoorn. Tussen 13:30 en 16:00 uur gesloten voor verkeer.

Ingang Otterlo
Van 13:00 tot 16:00 uur gesloten voor verkeer. De weg van Ede naar Otterlo is vanaf 8:30 afgesloten, waardoor u niet vanaf Harskamp naar Otterlo kunt rijden.

 

Klik hier voor de adressen van onze drie ingangen.

Wegen in het Park
De Houtkampweg (dit is de weg die van ingang Otterlo dwars door het Park naar ingang Hoenderloo loopt) en de wegen ten noorden hiervan zijn van 13:00 uur tot 16:00 uur geheel afgesloten.
De weg tussen Schaarsbergen en het Kröller-Müller Museum is de hele dag open.

Wegen rond het Park
De weg van Ede naar Hoenderloo (deze weg loopt aan de noordkant langs het Park) is van 9:00 tot 16:00 uur afgesloten. Daarna is de weg weer toegankelijk (onder voorbehoud van wedstrijdverloop)

Parkeerplaats centrumgebied
De parkeerplaats in het centrum is tussen 13:00 en 16:00 uur afgesloten. Geparkeerde auto's kunnen de parkeerplaats na 16:00 uur weer verlaten (onder voorbehoud van wedstrijdverloop)

Kröller-Müller Museum
U bereikt het Kröller-Müller Museum op 26 juni de hele dag vanaf ingang Schaarsbergen (met uitzondering van touringcars; deze zijn te hoog om gebruik te kunnen maken van ingang Schaarsbergen).

 

Informatie voor toeschouwers

Publiek is van harte welkom om de tijdrijders te komen aanmoedigen. Zorg dat u ruim van tevoren aanwezig bent; om stipt 13:00 uur worden veel wegen in het Park en de parkeerplaats in het centrum afgesloten.

Aanbevolen kijklocaties in Het Nationale Park De Hoge Veluwe:

1. Houtkampweg ter hoogte van het centrum
Vanuit het centrum kunt u over de parkeerplaats naar de Houtkampweg lopen. Vanuit de berm kunt u de renners aanmoedigen. Let op: de parkeerplaats en weg naar het centrum zijn vanaf 13:00 uur niet meer bereikbaar, u dient voor die tijd aanwezig te zijn in het centrum.

2. Fietspad ten noorden van de Bunt
Vanaf dit fietspad heeft u goed zicht op de weg waar de wielrenners rijden. Het fietspad is vanaf de Houtkampweg tussen Hoenderloo en het centrum te vinden.

3. Houtkampweg tussen Otterlo en het centrum
Langs de Houtkampweg kunt u de renners vanuit de berm aanmoedigen.

Kaart aanbevolen kijklocaties:

Kijkplekken2

Klik hier om de route op google maps te bekijken.

Kijk voor meer informatie over het NK Wielrennen op nk2019.nl