Terugblik op de opening van het Park Paviljoen

Donderdag 11 juli 2019

Op 21 juni 2019 is het Park Paviljoen officieel geopend door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander. Lees hier het verslag en bekijk de foto's van deze bijzonder feestelijke dag.

Opening door Koning Willem-Alexander

Bij aankomst in het Park maakte de koning eerst een stop bij het paludicultuur-project langs de Kronkelweg. Hier wordt geëxperimenteerd met het vasthouden van water en het vernatten van de natuur, met het oog op het vergroten van de biodiversiteit. Twee boswachters van het Park gaven de koning uitleg over dit project. Vervolgens was het tijd om door te rijden naar het centrum, waar de koning werd verwelkomd door gastheer Seger van Voorst tot Voorst, directeur/bestuurder van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Er volgde een toespraak en vervolgens genoten alle speciaal genodigden van optredens van Introdans en het Britten Jeugd Strijkorkest.

Rond 14.00 uur was het tijd voor de officiële opening van het Park Paviljoen. De koning stapte als eerste het nieuwe Park Paviljoen binnen en kreeg een rondleiding door alle ruimten van het gebouw: het Parkrestaurant, de keuken, de zalen/educatieruimten, de informatiebalies en de Parkwinkel.

Na zijn bezoek aan het Park Paviljoen maakte de koning een korte wandeling door de omgeving, waarbij hij met medewerkers van het Park sprak over ons educatieprogramma. Ook sprak hij met de landschapsarchitect over de verdere plannen voor het centrumgebied van De Hoge Veluwe. Terug bij het Park Paviljoen nam de koning uitgebreid de tijd om enkele medewerkers van het Park te spreken.

Feestelijke opening voor het personeel en de vrijwilligers

’s Avonds mocht de grote groep personeel en vrijwilligers van De Hoge Veluwe het Park Paviljoen voor het eerst vanbinnen bekijken. Voor velen van hen is het Park Paviljoen een nieuwe, moderne werkplek. De medewerkers en vrijwilligers keken hun ogen uit tijdens de rondleidingen. Onder het genot van hapjes en drankjes werd er op het ruimte terras van het Park Paviljoen nog gezellig nagepraat.

Accepteer de statistics-cookies om de video te kunnen bekijken.

Het Park Paviljoen

Het Park Paviljoen is de ideale uitvalsbasis voor uw dagje Hoge Veluwe. Dit nieuwe, multifunctionele publieksgebouw huisvest het informatiecentrum, het Parkrestaurant, de Parkwinkel en de Zalen.

Het Park Paviljoen is dagelijks geopend vanaf 9.30 uur. De openingstijden van het Parkrestaurant, de Parkwinkel en de informatiebalies verschillen. Klik hier voor alle openingstijden.

Bekijk alle foto's van de opening van het Park Paviljoen