Beleef de hertenbronst t/m 4 oktober

Woensdag 28 augustus 2019

September staat in Het Nationale Park De Hoge Veluwe volledig in het teken van de bronst (paartijd) van de edelherten. In deze tijd strijden de herten om de gunsten van de hinden (vrouwtjes), en dat is te horen ook! De bronsttijd is dé periode om edelherten te zien.

Extra rustgebieden t/m 4 oktober

Om de bronst ongestoord te laten verlopen voor de edelherten, zijn er in de maand september (tot en met 4 oktober) extra rustgebieden ingesteld. Wandel- of ruiterroutes die door deze gebieden lopen zijn in september niet voor publiek toegankelijk. Ook The Nature Game kan hierdoor in september niet gespeeld worden. Alle autowegen en fietspaden in het Park blijven wel geopend. Ook het Jachthuis Sint Hubertus, het Kröller-Müller Museum, het Museonder, het Park Paviljoen blijven dagelijks bereikbaar. 

Vanaf zaterdag 5 oktober worden de extra rustgebieden weer opengesteld.

Bekijk het kaartje en plan uw wandel- of ruiterroute goed.

Bronstexcursies

In september vinden er dagelijks van 17.00 tot 19.30 uur bronstexcursies plaats met een natuurgids. De gids neemt u mee naar één van de wildobservaties die op dat moment niet voor algemeen publiek toegankelijk is. De kans om wild en bronsttaferelen te zien, is daar zeer groot! De excursies zijn elk jaar zeer populair en zitten snel vol. Boek uw excursie dus op tijd om zeker te zijn van een plekje.

Beschikbaarheid bronstexcursies bekijken

Zelf observeren

Wilt u op eigen gelegenheid op zoek naar bronstige herten, of zitten de excursies op de dag van uw bezoek al vol? Ook op eigen houtje kunt u meegenieten van de unieke bronsttaferelen, bijvoorbeeld bij de wildobservatieplekken langs de Wildbaanweg en bij het Bosje van Staf. Zie hiervoor de plattegrond op deze pagina.