Junior Rangers gezocht

Zondag 29 september 2019

Ben je tussen de 12 en 18 jaar, houd je van de natuur en ben je niet bang om vies te worden? Word dan Junior Ranger in Het Nationale Park De Hoge Veluwe!

Met een vaste groep Junior Rangers kom je het hele jaar door naar het Park, in totaal tien zaterdagochtenden en een zomerkamp waarbij overnacht wordt in het Park. Junior Rangers helpen mee met het beheer en ontwikkeling van het Park. Je gaat bijvoorbeeld met de boswachter op pad, wild spotten, en helpt het stuifzand boomvrij te houden. Ondertussen leer je veel over de planten en dieren in het gebied. Maar het belangrijkste is gezellig met elkaar actief zijn in de natuur. Lijkt het je leuk om Junior Ranger te worden? Laat het weten via juniorrangers@hogeveluwe.nl

Praktische informatie
De Junior Rangers komen tien zaterdagochtenden per jaar naar De Hoge Veluwe. Eens per jaar is er een tweedaagse activiteit waarbij overnacht wordt in het Park. Daarnaast wordt er jaarlijks een activiteit georganiseerd waarbij ook ouders welkom zijn.De Junior Ranger-activiteiten worden begeleid door natuurgidsen van het Park. Deelname kost € 50 per jaar. Dat is inclusief de maandelijkse activiteiten, jaarrond entree tot het Park, en een Junior Ranger-jas.

Europees programma
Het Junior Ranger programma is een initiatief van de Europarc Federatie, de samenwerkende organisatie van Nationale Parken in Europa, en wordt in Nederland gecoördineerd door IVN Natuureducatie. In acht Nederlandse parken zijn Junior Rangers actief.