STEUN ONS PARK, JUIST NU!

Vrijdag 01 mei 2020

De gehele wereld wordt hard geraakt door het Coronavirus en dit veroorzaakt grote onzekerheid bij iedereen. Zo ook bij Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Er komen minder mensen naar het Park en minder betalende bezoekers betekent minder inkomsten. Het Nationale Park De Hoge Veluwe voert namelijk een zelfstandige exploitatie waarbij 90% uit eigen inkomsten bestaat en slechts 10% uit subsidie. Deze subsidie betreft de SNL regeling waar iedere bos-en natuureigenaar in Nederland recht op heeft.

Door de Coronacrisis zijn het meerjarenonderhoud en de investeringen stil komen te liggen. Het Park kan alleen nog basis beheerwerkzaamheden uitvoeren en doet er in deze onzekere tijd alles aan om de arbeidsplaatsen te behouden. Dat lukt mede dankzij de NOW-regeling waarvan de eerste tranche voor het Park neerkomt op een vergoeding van ‘’slechts’’ 67% van de loonkosten. Extra financiële middelen zijn nodig om de weggevallen inkomsten te compenseren zodat het Park deze crisis kan overleven. Daarvoor bieden we particulieren en bedrijven diverse mogelijkheden. Deze kunt u hier vinden:

steun het Park

Daarom onze oproep ‘’Steun ons Park, juist nu!’’ Bij voorbaat heel veel dank.