Gezondheidscheck

Zondag 18 oktober 2020

In verband met de aangescherpte maatregelen tegen het Coronavirus worden alle bezoekers van dertien jaar en ouder gevraagd om een gezondheidscheck in te vullen op de dag van bezoek aan het Park. U kunt het op de dag zelf vanuit huis op uw telefoon of tablet doen via ikbezoek.nl/de-hoge-veluwe of door de QR-code hieronder te scannen.

Waarom vragen wij onze bezoekers om de gezondheidscheck?
De gezondheidscheck is bedoeld om mensen met klachten -of met huisgenoten met klachten- niet op pad te laten gaan naar plekken waar meer mensen samenkomen. De Rijksoverheid verplicht locaties die op reservering toegankelijk zijn voor publiek om een gezondheidscheck uit te voeren, ook als dat een locatie in de buitenlucht is. Dit is een algemene maatregel, die niet alleen geldt voor het Park maar bijvoorbeeld ook bij terrassen, als ze weer open gaan. Omdat het Park een afgesloten terrein is en alleen toegankelijk is via reservering/entreebewijs, zijn wij genoodzaakt aan deze maatregel te voldoen. De verplichting is opgenomen in de Tijdelijke regeling maatregelen COVID-19 en is geen eigen beleid van het Park. Dankzij het handhaven van deze maatregel kunnen wij open blijven en geven we onze bezoekers de mogelijkheid om op een veilige manier te genieten van de rust en ruimte in het Park.

Hoe vul ik de gezondheidscheck in?
Het is mogelijk om de QR-code te scannen op de borden bij de ingangen van het Park. Na het invullen krijgt u een scherm te zien met bevestiging van de check. Heeft u één of meer vragen met 'ja' beantwoord, dan krijgt u een rood scherm te zien en verlenen wij u uit voorzorg geen toegang tot het Park. Wanneer u alle vragen met 'nee' heeft beantwoord is het scherm groen. Dit scherm laat u vervolgens bij de ingang aan de portier of aan de kaartcontroleur zien. De gegevens die u invult worden beheerd door bezoeklijst.nl en worden alléén met de GGD gedeeld indien er bron-en contactonderzoek nodig is. Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe kan deze gegevens niet inzien. Lees hier het privacybeleid van bezoeklijst.nl en van het Park. Het invullen van de gezondheidscheck middels de QR-code is niet verplicht, het is ook mogelijk om een mondelinge gezondheidscheck te doen bij de portier. Deze gegevens worden niet opgeslagen. 
Het Park heeft verder geen enkele inzage in uw gegevens en kan die ook niet delen met derden. De gegevens worden alleen door de GGD ingezien ingeval er sprake is van een positieve besmetting van Corona en er een bron- en contactonderzoek nodig is.